De Persgroep zet alles op alles voor SBS Nederland

maandag 11 april 2011

Het Belgische mediabedrijf De Persgroep heeft definitief haar zinnen gezet op de Nederlandse SBS-zenders SBS 6, Net5 en Veronica. Wanneer het huidige bod succesvol blijkt gaat het nieuwe aandeelhouders aanspreken. Er zijn nu al verregaande gesprekken met investeringsmaatschappij Cobelpa. Dit Belgische fonds is zeer kapitaalkrachtig.

Dat nu de investeringsmaatschappij Cobelpa in beeld komt, betekent volgens insiders dat het De Persgroep menens is in de strijd om SBS. Wanneer topman Christian Van Thillo zijn slag thuishaalt, betekent dit dat hij eenzelfde model als in Vlaanderen kan opzetten. Daar is namelijk al gebleken dat de kruisbestuiving tussen print, radio en televisie een succes is.

In tegenstelling tot zijn andere overnames in Nederland moet Van Thillo de volle prijs betalen voor SBS. Eerdere overnames betroffen vooral bedrijven in moeilijkheden. SBS draait goed en de vraagprijs ligt rond het miljard euro. Vandaar het belang om financieel sterk genoeg te staan.

Het worden cruciale weken voor alle bieders op de SBS-zenders. Naast De Persgroep is ook John de Mol in de running voor de overname van de Nederlandse zenders. In Vlaanderen zijn het de RTL-groep en de combinatie Sanoma/Corelio en De Vijver (Woestijnvis), die de degens kruisen.

Bron: standaard.be


Lees ook:
Eindstrijd om SBS-zenders is ingezet

DOSSIER: SBS-zenders in de etalage

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers