De Toppers voor Nederland naar Moskou

vrijdag 19 september 2008

De NOS heeft vandaag bevestigd wat gisteren al in 'Shownieuws' van SBS6 werd beweerd: De Toppers, alias Gerard Joling (ESF 88), Gordon (NSF 90-03) en Rene Froger gaan naar het Songfestival in Moskou om daar de Nederlandse eer hoog te houden.

Met welk lied dat zal gebeuren, wordt op 1 februari bepaald. Dan organiseren de TROS en NOS een nationale voorronde tijdens dewelke De Toppers meerdere nummer zullen voorstellen waaruit het publiek mee zijn favoriet kan kiezen.

De TROS heeft aan songfestival.web-log.nl laten weten dat het Nationaal Songfestival 2009 met de Toppers plaats zal vinden op zondag 1 februari. Het programma wordt een co-productie van de NOS en de TROS. Meer details daarover worden gegeven op 30 september tijdens een persconferentie.

De Toppers dagen iedereen in Nederland uit om voor hen het winnende lied te schrijven. Op 1 februari 2009 zal tijdens de nationale finale het winnende lied worden gekozen waar het Nederlands publiek bij betrokken zal worden.

Liedjes van maximaal 3 minuten, kunnen met tekst/muziek en contactgegevens vanaf nu opgestuurd worden naar Songfestival, Postbus 28550, 1202 LN Hilversum. De sluitingsdatum voor het aanleveren van de liedjes is gezet op 23 november 2008. Het management van de Toppers maakte vandaag bekend dat de Toppers in 2009 ook weer zullen optreden met 'Toppers in concert' in de Amsterdam Arena.

Bron: Raf Van Bedts - Eurosong.be

Bron: Eurosong.be

DOSSIER: Toppers: de woelige weg naar het 'Eurovisiesongfestival'

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers