Disney+ komt naar Nederland

donderdag 22 augustus 2019

Vanaf dinsdag 12 november zal de aangekondigde streamingdienst Disney+ ook in Nederland beschikbaar zijn. Dat meldt de NOS. Disney+ zal vooral de strijd aangaan met Netflix.

De reden dat Disney+ ook naar Nederland komt, is omdat het land een goede digitale infrastructuur heeft, aldus Disney. Een week later betreedt de dienst ook de Australische en Nieuw-Zeelandse markt.


Een abonnement op Disney+ zal € 7 kosten, € 1 goedkoper dan Netflix. Voor die prijs is het hele aanbod van Disney toegankelijk, zowel in HD als 4K. Bij concurrent Netflix kosten zulke abonnementen respectievelijk € 11 en € 14 per maand.

Disney is overigens niet het enige bedrijf dat Netflix het vuur aan de schenen wil leggen. HBO, Videoland en Amazon hebben al een eigen streamingservice en ook Apple maakt plannen in die richting.

Bron: NOS

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers