Dit najaar strijd om de kijker.. met Linda de Mol

dinsdag 30 juli 2019
Foto: © Talpa Network 2019

Het AD merkt dinsdag op dat Linda de Mol dit najaar een wel heel prominente rol zal spelen in de strijd om de kijker. Dé tv-koningin van Nederland is pas overgestapt naar Talpa, maar zal ook nog bij RTL te zien zijn.

Linda de Mol is dit najaar in het weekend bij SBS6 te zien. Zo is er zaterdag de spelshow 'Ik Hou van Holland' en op zondag presenteert de Mol er 'Miljoenenjacht'. Maar ze is op zondag ook nog bij haar vorige werkgever RTL 4 te zien. Die zendt namelijk het vierde seizoen uit van de dramareeks 'Famile Kruys', van en met de Mol. Wordt dat geen overkill aan Linda de Mol, vraagt het AD zich af. 'Linda is als merk zo sterk, daar komt niet zo snel een overkill van', aldus mediadeskundige Maiko Valentijn van Mediacom.

Maar er zijn nog wel meer dingen die het najaar spannend zullen maken op de Nederlandse televisie. Zo verhuist het paradepaardje van RTL 5, 'Expeditie Robinson', naar grote broer RTL 4. Afwachten of dat extra kijkers voor het programma oplevert. Het is alleszins wel de bedoeling om hiermee meer jongere kijkers naar RTL 4 te halen. Met welk programma RTL 5 het gat dat 'Robinson' laat, gaat opvullen is nog niet bekend.

En SBS6 gaat dus voluit voor de Mol, haalde een pak klassiekers weg bij RTL en stelde pas nog een gloednieuwe vooravond voor. Volgens expert Valentijn kunnen zowel 'Ik Hou van Holland' als 'Miljoenenjacht' tot een kwart van hun kijkers verliezen.

Ondertussen werden de eerste (voorlopige) zendschema's aan adverteerders overgemaakt. In het AD kijken ze daar al even naar vooruit:

Vrijdag

NPO 1: 'Flikken Rotterdam' en 'Bed & Breakfast'
RTL4: 'The Voice Senior'
SBS 6: 'Helden door de Modder VIPS'

Zaterdag

NPO 1: 'Beste Zangers' en 'Dit Was Het Nieuws'
RTL 4: 'Dancing With The Stars' en 'Taboe'
SBS 6: 'Ik Hou van Holland' en 'Echt Waar'

Zondag

NPO 1: 'Onze Boerderij' en 'Nick & Simon: The Dream'
RTL 4: 'Expeditie Robinson' en 'Familie Kruys'
SBS 6: 'Miljoenenjacht' en 'Flirty Dancing' (Wendy van Dijk)

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers