Docuserie 'America To Me' op NPO Start Plus

donderdag 11 april 2019

In de tiendelige documentaireserie 'America to Me' volgt filmmaker Steve James twaalf leerlingen van de Oak Park and River Forest High School, een eliteschool in een buitenwijk van Chicago.

De school is een etnische, economische en culturele smeltkroes; de Amerikaanse maatschappij in het klein. Leerlingen, hun familie en het docentenkorps vertellen over de barrières waarmee ze te maken krijgen.

Over de serie
De Oak Park and River Forest High School, gelegen in een overwegend welvarende, progressieve buitenwijk in Chicago, is populair bij gezinnen uit allerlei etnische groeperingen en inkomensgroepen. Vaak worden er grote financiële offers gebracht om kinderen op deze school te krijgen. Maar zelfs in deze gemengde gemeenschap heeft de school problemen om alle leerlingen gelijkwaardig onderwijs te bieden.

'America to Me' stelt controversiële kwesties aan de orde, waaronder het effect van huidskleur en sociale positie op het onderwijs. De docuserie toont openhartige portretten van twaalf leerlingen aan het begin van hun persoonlijke ontwikkeling. Een inkijkje in de zoektocht van jonge Amerikanen naar hun identiteit.

Over de maker
De Amerikaanse filmmaker Steve James brak in 1994 door met het meermalen bekroonde 'Hoop Dreams' en staat bekend om zijn grote maatschappelijke betrokkenheid.

Vanaf vrijdag 12 april op NPO Start Plus.
Vanaf maandag 12 augustus iedere werkdag om 22.40 uur NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers