Docuserie 'Niet Normaal Vies' over de wereld van schoonmaker Tuğrul

woensdag 9 september 2020

In de docuserie 'Niet Normaal Vies Ė De wereld van schoonmaker Tuğrul' volgen we de dertigjarige Amsterdammer Tuğrul «irakoğlu.

In zijn extreme schoonmaakwerk komt hij van alles tegen: met bloed besmeurde crime scenes, kamers waar maandenlang een lichaam heeft gelegen en omgewaaide chemische toiletten. Hij loopt constant tegen de minder mooie kanten van onze maatschappij aan: eenzaamheid, verslaving, ziekte en dood, maar ook discriminatie ten opzichte van hemzelf. Hoe houdt hij het vol om dagelijks met dit soort zaken om te gaan? Wat voor mens is hij, waarom doet hij dit werk en hoe kijkt de maatschappij naar hem?

Het extreme schoonmaakwerk brengt Tuğrul en zijn collega's op de meest smerige, verschrikkelijke en soms ook verdrietige plekken. Ze worden dagelijks geconfronteerd met de heftigste gevolgen van eenzaamheid, verslaving en misdaad. Het werk vergt daarnaast veel specifieke kennis en is lichamelijk en psychisch loodzwaar. Ze nemen altijd de geuren, het bloed en vooral de trieste verhalen achter alle opdrachten met zich mee.

Hoewel Tuğrul een universitair geschoolde man is, kwam het succes hem niet aanwaaien. Als niet-Westerse Nederlander heeft hij altijd tegen vooroordelen moeten opboksen. En hoezeer hij ook geslaagd is als ondernemer, dat gaat tot op de dag van vandaag door.

'Niet Normaal Vies – De wereld van schoonmaker Tuğrul' is een coproductie van IDTV en BNNVARA.

De vierdelige docuserie 'Niet normaal vies – De wereld van schoonmaker Tuğrul', vanaf 10 september wekelijks om 21.00 uur bij BNNVARA op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers