Driedelige tv-serie 'Verkracht Of Niet?' bij BNNVARA

maandag 6 november 2017

Geraldine Kemper en Tim Hofman kijken in elke aflevering met een panel van veertien jongeren naar op waarheid geÔnspireerd drama. Wanneer is seksueel gedrag acceptabel en waar ligt de grens?

Wilden ze dit allebei wel of werd een van beiden onder druk gezet? Heeft er iemand spijt en wat betekent dat dan? Deze vragen staan centraal in de discussie tussen 7 meisjes en 7 jongens in een villa in Baarn.


In de 1e aflevering 'Het feestje' belandt Max na een studentenfeestje met veel lol en drank bij zijn ex Tessa in bed. De twee hebben seks, maar wilden ze dit allebei wel en was er wederzijdse toestemming? Of is er sprake van verkrachting? In aflevering 2 'De stagiair' wordt een mannelijke stagiair door zijn bazin niet alleen begeleid maar ook verleid op de vrijdagmiddagborrel. Wordt hij seksueel geïntimideerd of vindt hij die aandacht eigenlijk wel lekker? En in de laatste aflevering 'Zussen' staan twee zussen en één man centraal: vriend van de één maar een flirt met de ander. Wilden ze het seksuele contact allebei of gaat hij over een grens?

In de villa krijgen de panels bezoek van een advocaat, een officier van justitie van het Openbaar Ministerie, de oprichtster van het Centrum voor Seksueel Geweld en enkele ervaringsdeskundigen die vanuit hun vakgebied en achtergrond hun visie op de getoonde verhalen geven en hun ervaringen delen.

De uitzendingen zijn tot stand gekomen met medewerking van het Centrum voor Seksueel Geweld, het OM, de Politie, enkele advocaten, Rutgers stichting en Slachtofferhulp. Zij waren onder andere betrokken bij de keuze van de verhalen en de discussies in het huis.

'Verkracht Of Niet?', 7, 14 en 21 november om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers