Drugs, moord, geweld en confronterende verhalen in 'Beruchte Sloppenwijken: Ewout In De Ghetto'

maandag 3 september 2018

Iedereen kent de wijken en gebieden over de wereld waar je je als buitenstaander absoluut niet moet begeven. Deze wijken hebben een eigen regime, eigen regels en alternatief rechtssysteem.

Voor het nieuwe programma 'Beruchte Sloppenwijken: Ewout In De Ghetto' gaat Ewout Genemans met gevaar voor eigen leven juist een kijkje nemen in deze wijken. Vanaf dinsdag 4 september, 21.30 uur, is te zien hoe hij zich begeeft in acht van de gevaarlijkste wijken ter wereld. Van de townships in Zuid-Afrika tot aan de favela’s in Rio, op plekken waar politie niet durft komen, waar moord, drugs en geweld regeren en een mensenleven niks waard is.


Iedere aflevering brengt Ewout een paar dagen in een wijk door en ontmoet daar kopstukken van lokale gangs. Hij komt in aanraking met wapens, kilo’s drugs en kidnapping, wat in deze buurten de normale gang van zaken is. In Rio de Janeiro gaat Ewout naar favela’s waar de politie niet meer durft te komen en wordt hij rondgeleid door zwaarbewapende gangleden. Ook bezoekt hij het oorlogsgebied in Oekraïne, waar in 2014 de MH17 neerstortte en waar nog dagelijks wordt gevochten. In Zuid-Afrika blijkt wederom hoe schokkend de realiteit in deze wijken is. Tijdens de opnames in de townships wordt namenlijk één van de gangleden doodgeschoten.

'Beruchte Sloppenwijken: Ewout In De Ghetto' is een vervolg op de serie 'Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel', waarin hij de meest beruchte gevangenissen bezocht en daar ook de nacht doorbracht.

'Beruchte Sloppenwijken: Ewout In De Ghetto', vanaf dinsdag 4 september om 21.30 uur bij RTL 5.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers