'Eerste Hulp Bij Festivals' toont hulpverlening op evenementen

woensdag 4 september 2019
Foto: RTL 5 - © RTL 2019

Hulpverleners worden vaak beschouwd als de helden van evenementen. Zij zijn degenen die zorgen voor de veiligheid en gezondheid van de bezoeker. Het nieuwe programma 'Eerste Hulp Bij Festivals' toont een unieke kijk achter de schermen bij hulpverlening op evenementen.

Deze hulpverlening wordt geboden door Event Medical Service (EMS). Van een onschuldige schaafwond tot hartkloppingen, van de Nijmeegse Vierdaagse tot aan een grootschalig dancefeest. Elke aflevering laat het werk van EMS op verschillende evenementen zien. 'Eerste Hulp Bij Festivals' is vanaf donderdag 5 september wekelijks te zien bij RTL 5.


EMS
Event Medical Service (EMS) is een organisatie met meer dan 1000 professionals gespecialiseerd in het bieden van medische hulpverlening tijdens evenementen. Deze evenementen kunnen verschillen van dancefeesten tot sportevenementen. Van tienduizenden bezoekers tot kleinschalige ondersteuning, EMS komt overal. Ook in het dagelijks leven werken deze professionals allemaal in de zorg.

Harmony of Hardcore en de Nijmeegse Vierdaagse
In de eerste aflevering van 'Eerste Hulp Bij Festivals' is te zien hoe de hulpverleners te werk gaan op twee compleet verschillende evenementen: Harmony of Hardcore en de Nijmeegse Vierdaagse. Door middel van heldere uitleg over patiënten in kwestie wordt de kijker meegenomen in de wereld van hulpverleners op evenementen. De kijker leert de EMS’ers kennen, ontdekt hun motivatie en ziet hoe er wordt gewerkt.

EMS’er Risco tijdens hulpverlening op de Nijmeegse Vierdaagse: 'Dit is een perfecte casus van de vierdaagse. Je treft iemand aan in hoge nood, die knap je op, je doet je ding, en ze gaan weer lopend de ambulance uit. Dat voelt heel goed.'

'Eerste Hulp Bij Festivals' is een productie van Concept Street.

'Eerste Hulp Bij Festivals', vanaf donderdag 5 september om 21.30 bij RTL 5.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers