Eerste Standup Economics Festival in Groningen

woensdag 24 juli 2019

Het Financieele Dagblad en Comedy Central slaan de handen ineen en presenteren op zondag 6 oktober de eerste editie van het festival Standup Economics, waar economie en comedy samen komen.

Op verschillende podia in de binnenstad van Groningen leggen de scherpste comedians het vuur aan de schenen van bekende economen.


Namen als Jörgen Raymann, Heleen Mees, Tex de Wit en minister Eric Wiebes zorgen voor verrassende combinaties op het podium. Samen maken zij grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Want economie is te belangrijk om geen grappen over te maken.

Daarom Standup Economics!
Grote economische onderwerpen tastbaar en bespreekbaar maken, daar draait het om bij het festival Standup Economics. Wat is de impact van de gaswinning in Groningen op de economie? Is het einde van kapitalisme nabij? Kan de mens het klimaat nog redden? Moet ik wel of geen huis kopen? Het doel van Standup Economics is om de economie uit  vergaderruimtes en ivoren torens te halen, inzichtelijk en begrijpelijk voor iedereen. Our economy could use some comedy!

Wie, wat, waar?
Standup Economics is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival is geïnspireerd op het succesvolle Kilkenomics in Ierland, en zal elk jaar in een andere stad in Nederland plaatsvinden.

Tickets voor Standup Economics zijn vanaf 1 september verkrijgbaar op StandupEconomics.nl. Standup Economics vindt plaats op zondag  6 oktober onder meer in het Grand Theater, Vera, De Puddingfabriek, Brouwerij Martinus en Café De Toeter, allen in de binnenstad van Groningen.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers