Eigentijdse tv-uitvoering van een eeuwenoude traditie 'Poppenkast TV'

zondag 19 november 2017

Vanaf maandag 20 november rond 10.15 uur is het nieuwe kinderprogramma 'Poppenkast TV' te zien bij Telekids. In een klassieke poppenkast setting leven kinderen mee met de belevenissen van een aantal vaste en nieuw bedachte poppen.

Bedenker Jan Morriën heeft een eigentijdse tv-uitvoering van een eeuwenoude traditie gemaakt. De poppen komen de kinderen vermaken en zorgen dagelijks weer voor tien minuten leuke sketches, avonturen, ondeugende streekjes, veel humor en hilarische momenten. Er zijn zes handpoppen, Imperia de burgemeester, Spokus de Tovenaar, Keck de politieagent, Pipa het ondeugende meisje, Flinky het (té) lieve jongetje en Pup de Puppie, het hondje dat alle dieren kan imiteren, maar bang is voor blaffen. De 12 afleveringen hebben allemaal een thema dat voor kinderen vanaf 2 jaar herkenbaar is zoals spelen, jarig zijn en vakantie. Alle afleveringen eindigen met een nieuw liedje over het onderwerp.


Nieuwe kinderliedjes
Naast poppenkast is het dus ook een muziektraject dat met veel liefde is gemaakt door Jan Morriën, muziekgenie Joost Speelman, zangeres Milan van der Meer (vers van de Herman Brood academie) en Jeroen van der Blom, producer en muzikant.

De liedjes hebben verschillende genres zoals Bossa Nova, Wals, Rock, Pop, Ska en zullen worden uitgegeven door BMGTalpaMusic.

De poppen zijn gemaakt door Enna Dien Blink, getalenteerd poppenmaakster, theaterdier en poppenspeler.

De door haar gemaakte handpoppen worden gespeeld door Lucienne Kuperus en Fritsie Duikelaar die beide hun sporen hebben verdiend met het maken en geven van talloze voorstellingen.

Jan Morriën: 'Poppenkast helpt kinderen op een vriendelijke, betrokken en uitdagende manier hun fantasie te ontwikkelen. Het effect dat de poppen op kinderen hebben is magisch. Het interactieve karakter van Poppenkast zorgt voor het vergroten van de openheid en nieuwsgierigheid van kinderen. Ik heb het voor mijn kleinzoon Bram geschreven omdat ik vond dat dit genre volledig op tv ontbreekt en naast alle snelle animatie series een mooi evenwicht biedt.'

'Poppenkast TV', dagelijks vanaf 20 november rond 10.15 uur bij Telekids.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers