Einde 'De Gouden Kooi': exit miljonairs of één winnaar?

donderdag 23 augustus 2007

Hoe moet het nu verder met het omstreden 'De Gouden Kooi'. Was het niet de bedoeling om verder te spelen tot slechts één bewoner kon overleven in het luxeleventje? Nu RTL-baas Fons van Westerloo aankondigde om eind 2007 de stekker definitief eruit te halen, moeten de makers op zoek naar een creatief einde...

N


a amper 3 uitzendingen op RTL 5 heeft Fons van Westerloo al genoeg van de omstreden realitysoap van John de Mol. De RTL-topman is meer dan duidelijk over het verderbestaan van 'De Gouden Kooi'. Voor het einde van dit jaar valt het definitief. Als het gedrag van de miljonairs eerder de spuigaten uitloopt, wordt het programma per direct van het scherm gehaald.

Van Westerloo was al vanaf het begin niet opgezet met 'De Gouden Kooi'. De transfer van Tien naar RTL 5 was enkel en alleen om John de Mol een plezier te doen. Producent Talpa wil het programma zo lang mogelijk op het scherm houden om de format te kunnen verkopen in het buitenland. Ondanks het feit dat alle trouwe fans deze week mee overstapten van Tien naar RTL 5, wil van Westerloo de realitysoap van het scherm. Afgelopen week scoorde 'De Gouden Kooi' gemiddeld 400.000 kijkers.

De grote vraag blijft echter hoe Talpa een einde maakt aan de realitysoap. Oorspronkelijk plan was om door te gaan tot één bewoner overbleef, goed voor de hoofdprijs van één miljoen euro en na twee jaar de villa in Eemnes. Maar dat lijkt nu anders uit te draaien. Talpa-woordvoerder Maarten van Rooijen wil niet op de zaken vooruit lopen.

Hoe dan ook, het wordt voor de fans afwachten met welk alternatief eind de producent voor de proppen komt. Over een extra clausule over een vroegtijdig einde in de contracten van de miljonairs, wil Talpa ook niets zeggen.

Bron: AD

DOSSIER: De Gouden Kooi (RTL 5)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers