Engelse hitserie 'Patrick Melrose' te zien bij de VPRO

zondag 24 juni 2018

VPRO brengt de door de Britse pers bejubelde serie 'Patrick Melrose' vanaf 25 juni op tv. De serie vertelt het turbulente en tragische verhaal van Patrick (gespeeld door Benedict Cumberbatch), een probleemgeval uit de Engelse upper class die demonen uit het verleden probeert te verslaan.

Vanaf zijn kindertijd in Zuid-Frankrijk in de jaren ’60 tot zijn volwassen leven in New York en Londen worstelt Patrick met trauma’s uit het verleden, zoals het misbruik door zijn vader en zijn heroïneverslaving.


De serie laat verder zien hoe Patrick, getekend door zijn jeugd, omgaat met zijn rehabilitatie, de dood van zijn vader en zijn eigen pogingen om een goede vader te zijn. Alsof dat niet genoeg is, vraagt zijn moeder hulp bij zelfdoding en moet hij afscheid nemen van zijn ouderlijk huis. Maar Patrick blijft ondanks alle uitdagingen te beschikken over een onuitputtelijke gevatheid wat zich uit in vlijmscherpe dialogen, onder meer met het ‘stemmetje in zijn hoofd’.

De vijfdelige dramaserie 'Patrick Melrose' is gebaseerd op de succesvolle semi-autobiografische romans van de auteur en journalist Edward St. Aubyn, die een kritisch, maar tegelijk satirisch beeld van de Engelse aristocratie geven.

Cast:
Benedict Cumberbatch, Jennifer Jason Leigh, Hugo Weaving, Blythe Danner, Anna Madeley, Prasanna Puwanarajah, David Nicholls, Michael Jackson en Edward Berge.

'Patrick Melrose', vanaf maandag 25 juni wekelijks om 22.55 uur op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers