EO lanceert 'Hoogvliegers': epische dramaserie over F-16 vliegers

dinsdag 27 augustus 2019

De EO presenteert vandaag tijdens de NPO-najaarspresentatie de nieuwe 8-delige dramaserie 'Hoogvliegers'. De spannende serie waarin F-16 vliegers in opleiding centraal staan is vanaf 11 januari 2020 op NPO 1 te zien.

Hoofdrollen zijn weggelegd voor onder andere Josha Stradowski, Soy Kroon, Sinem Kavus, Fedja van Huêt, Gijs Scholten van Aschat en Bart Harder.


'Hoogvliegers' vertelt het verhaal van Rutger (Josha Stradowski), Guus (Soy Kroon) en Leyla (Sinem Kavus), drie jonge mensen in opleiding tot vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Tegen de achtergrond van de jarenlange loodzware opleiding van de Koninklijke Luchtmacht, een geopolitiek conflict met Rusland, tot aan een gevaarlijke missie in het Midden-Oosten maken we de vrienden mee op hun bewogen reis naar volwassenheid. We zijn deelgenoot van hun kameraadschap, hun relatie met hun familie, hun verdriet, vreugde en liefdes, in tijden van oorlog en vrede.

Ontvlambaar
'Soms is meteen duidelijk hoeveel een verhaal te bieden heeft en dat geldt zeker voor 'Hoogvliegers'', aldus EO-eindredacteur Arnoud Bruinier. 'De wereld van de gevechtsvliegtuigen is zoveel meer dan alleen maar een aantrekkelijk decor. Het is een wereld op zich, met geheel eigen codes en regels. Een dynamische, snel ontvlambare wereld waarin vliegers continu op scherp staan. Onder die laag zien we een kwetsbare ontwikkeling van het innerlijk moreel kompas. Wanneer is geweld gerechtvaardigd en hoe zouden nota bene straaljagers bij moeten dragen aan een betere wereld?'

Uniek
Errol Nayci is bedenker en producent van 'Hoogvliegers' en zegt: 'Hoogvliegers' geeft je een unieke en realistische inkijk in een wereld die normaal gesloten blijft. Een epos met een dergelijke logistieke en productionele omvang en een prachtige professionele uitdaging voor een jong productiehuis als The Storytellers. We draaiden de serie op locaties in Jordanië, Marokko, de Verenigde Staten en op verschillende luchtmachtbases in Nederland. Eveneens uniek aan de serie is dat de Koninklijke Luchtmacht haar medewerking heeft verleend aan de serie, niet financieel maar met materieel en volledige redactionele vrijheid.'

Opnames luchtscenes opgemerkt
Begin augustus merkten inwoners van Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden luchtopnames op. Het ging hier om cruciale scenes voor 'Hoogvliegers' waarbij gevlogen werd met: twee F-16's, een Pilatus PC-7 en een C-130 Hercules-transporttoestel.

'Hoogvliegers' wordt vanaf 11 januari uitgezonden op NPO 1 en is te kijken via npostart.nl. De serie telt 8 afleveringen en is in opdracht van de EO geproduceerd door The Storytellers. Producent is Errol Nayci. Scenarioschrijvers zijn Willem Bosch en Philip Delmaar naar een idee van Errol Nayci. Regisseur is Bobby Boermans.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers