Erik Dijkstra nieuwe presentator 'Per Seconde Wijzer'

donderdag 9 augustus 2018

Met ingang van het nieuwe seizoen presenteert Erik Dijkstra de bekende kennisquiz 'Per Seconde Wijzer'. Hij volgt daarmee Kees Driehuis op, die de quiz van 1989 tot maart 2018 presenteerde.

Erik Dijkstra: ''Per Seconde Wijzer' is één van de klassiekers van de Nederlandse televisie. Het opvolgen van Kees Driehuis na zijn jarenlange presentatie is natuurlijk spannend, maar vooral heel eervol. Fantastisch om straks een programma te presenteren waar ik als kind al naar keek. Ik verheug me nu al op de eerste opnamen.'


Het recept van 'Per Seconde Wijzer' blijft vertrouwd. Twee spelers gaan de strijd aan met de klok. Binnen 200 seconden moeten ze vier vragen beantwoorden in één van de vijf categorieën: Geschiedenis, Kunst, Wetenschap, Sport of Tegenwoordige tijd.

Journalist en presentator Erik Dijkstra (Glanerbrug, 1977) werd bekend als Jakhals in 'De Wereld Draait Door'. Hij presenteert samen met Frank Evenblij het programma 'Bureau Sport'. Samen met Gerdi Verbeet presenteerde Erik in 2015 de documentaireserie 'De Strijd', over de geschiedenis van de arbeiders in Nederland. De eindredactie van die serie was in handen van Kees Driehuis. In 2017 presenteerde Erik de documentaireserie 'Che: leven en erfenis van een revolutionair'.

'Per Seconde Wijzer', vanaf 3 september wekelijks van maandag tot en met donderdag om 19.50 uur bij BNNVARA op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers