Eurosport lanceert wielerpodcast 'Kop over Kop'

vrijdag 29 maart 2019

In 'Kop over Kop', de wielerpodcast van Eurosport, bespreekt host Sander Valentijn wekelijks alle aspecten van het wielrennen met de mensen die werkelijk iedere minuut van elke professionele wielerwedstrijd kijken: de Eurosport-commentatoren.

Met terug- en vooruitblikken, nieuws en informatie uit het peloton, gasten uit de wielerwereld en anekdotes uit eigen wielercarrières geeft ‘Kop over Kop’ een unieke kijk op 'de koers'.


In een wisselende samenstelling zullen o.a. oud-renners Karsten Kroon, Bobbie Traksel, Lieuwe Westra, Michel Cornelisse en commentator Jeroen Vanbelleghem aanschuiven. Met duizenden uren ervaring binnen de koers geeft 'Kop over Kop' inzichten die je nergens anders hoort.

In de eerste aflevering schuiven Bobbie Traksel en Karsten Kroon aan om terug te blikken op La Primavera, de Driedaagse Brugge-De Panne en de ronde van Catalonië. Wat is de kracht van Deceuninck-Quickstep? Moet Dylan Groenwegen meer op zijn ploeg vertrouwen en ligt Tom Dumoulin op schema voor de Giro? Ook kijken ze vooruit naar Gent-Wevelgem en Dwars Door Vlaanderen en bespreken ze de angst voor 'de Moeren'.

'Kop over Kop', de wielerpodcast van Eurosport, is wekelijks te luisteren via Eurosport.nl en via je favoriete podcastapp.

Sander Valentijn is werkzaam bij Eurosport. Als groot wielerliefhebber kijkt hij wekelijks uren koers. Zelf rijdt hij jaarlijks zo’n 10.000 kilometer. Sander is in een felle strijd verwikkeld met Jeroen Vanbelleghem over wie de meeste watts per kilo rond kan trappen.

Karsten Kroon was 15 jaar professioneel wielrenner bij o.a. Rabobank, CSC, Saxobank en BMC en reed voor die ploegen in 1041 koersdagen ruim 160.000 kilometer in (of voor) het peloton. Hij behaalde daarin 11 overwinningen (waaronder een etappe in de Tour de France) en reed 13 keer een grote ronde. Karsten geeft sinds 2014 commentaar bij Eurosport en zal ook dit jaar tijdens de Giro d’Italia weer te horen zijn naast Jeroen van Belleghem.

Bobbie Traksel was 14 jaar profrenner bij o.a. Rabobank en Vacansoleil en won daarin 7 ritten waaronder de epische Kuurne-Brussel-Kuurne van 2010. Hij is nu o.a. voorzitter van de Vereniging van Beroepswielrenners (VVBW) en sinds 2014 commentator bij Eurosport. Tijdens de Giro d’Italia dit jaar zal hij als expert in Italië aanwezig zijn voor Eurosport.

Michel Cornelisse won tijdens zijn 16-jarige carrière als profrenner bij o.a. Panasonic en TVM 4 ritten.Tegenwoordig is hij ploegleider van o.a. Mathieu van der Poel bij Corendon-Circus en geeft hij commentaar bij Eurosport.

Lieuwe Westra was 10 jaar professioneel wielrenner bij o.a. Vacansoleil en Astana. Hij reed 7 grote rondes en won onder meer een etappe in Parijs-Nice. Lieuwe is zondag voor het eerst te horen als commentator bij Eurosport tijdens Gent-Wevelgem.

Jeroen Vanbelleghem is sinds 2011 commentator bij Eurosport. De Vlaming heeft o.a. de Giro d'Italia van 2017, die door Tom Dumoulin gewonnen werd, becommentarieerd en brengt dus geluk. Hij hoopt Sander Valentijn eens rond zijn woonplaats Gent op de fiets terecht te wijzen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers