FOX komt met 'Maurits & Mimoun Vragen Om Problemen'

donderdag 31 juli 2014

De hond van de buren houdt iedereen wakker. De hele straat stinkt naar vis en duiven poepen alles onder. De politie komt er niet voor langs en daarom schieten Maurits Delchot en Mimoun Ouled Radi te hulp.

In de nieuwe serie 'Maurits & Mimoun Vragen Om Problemen' reizen ze door het hele land om slepende kwesties op onconventionele wijze op te lossen. Met veel humor, charme en een flinke dosis lef gaan ze aan de slag. De jongens zijn met elkaar opgegroeid, spreken de taal van de straat en kennen hun Pappenheimers. Op luchtige wijze brengen ze de partijen bij elkaar en verleiden ze op hun eigen manier de buurt om tot een verrassende, blijvende en soms creatieve oplossing te komen.


Ze schuwen niets om zelf de overlast te ervaren en in contact te komen met de veroorzakers. Hun ervaring als lastpakken van de wijk maakt hen geloofwaardige experts. Ze willen de sociale relaties in onze buurten en wijken bevorderen. Overal waar ze komen, proberen ze een voor de buurtbewoners onoverkomelijk probleem op te lossen. De reeks van acht afleveringen laat zien hoe hinderlijk het is om overlast te ervaren en dat het vaak te verhelpen is door gewoon iets meer rekening te houden met elkaar. En elkaar de helpende hand te bieden.

Maurits zegt: 'Ik ben zelf opgegroeid in een echte volksbuurt en weet dat er altijd wel onderlinge problemen spelen. Die moet je oplossen, anders loopt het een keer uit de hand. Samen met Mimoun ga ik dat met een flinke dosis humor doen.' Mimoun voegt daar aan toe: 'Het mooie van problemen is dat er altijd wel een oplossing is. Staan mensen daarvoor open dan is het simpel opgelost, zo niet dan komen wij in beeld. Zelf heb ik mezelf vaak in de problemen gebracht en altijd een oplossing gevonden, ben ervan overtuigd dat dat nu samen met Maurits weer lukt....'

Maurits Delchot en Mimoun Ouled Radi groeiden samen op in Amsterdam Oost. Ze hebben elk typische karaktertrekken en een specifieke aanpak in het oplossen van een probleem. Dit zorgt niet alleen voor humor en creativiteit, maar ook voor onderlinge wrijving en verbaal vuurwerk. De 31-jarige Amsterdammer Maurits is als rapper bekend onder de naam Nega en zijn roots liggen in Suriname. Maurits is bekend als succesvol acteur, hij speelde de hoofdrol in de film 'Bolletjes Blues', speelde in 'Groeten van de Chemo' en was te gast bij 'Ali B Op Volle Toeren'. Ook is hij te zien in de boekverfilming Hoe duur was de suiker. Mimoun kwam na zijn schooltijd per toeval in de film 'Shouf Shouf Habibi' terecht. Vele films en series volgden, waaronder 'Kicks', 'K3 en het IJsprinsesje', 'Gansterboys', 'Briefgeheimen', 'Stiletto's', 'Amsterdam Heavy', 'Snackbar' en 'Zombibi'. In 2013 won hij het avonturenprogramma 'Atlas'.

'Maurits & Mimoun Vragen Om Problemen', vanaf donderdag 4 september wekelijks om 22.00 uur op FOX.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers