FOX: 'Nog niets beslist over rechten samenvattingen'

vrijdag 9 augustus 2013

In het AD heeft de directie van FOX gezegd dat ze nog geen beslissing heeft genomen over de toekomst van de samenvattingen van de Eredivisie. FOX is ondertussen eigenaar van de rechten, die nu nog bij de NOS liggen.

Volgens de directie van FOX zou het logisch zijn dat de rechten naar FOX komen. 'We weten allemaal dat de NOS en de publieke omroep zwaar moeten bezuinigen, dat het bij SBS niet zo soepeltjes loopt en dat RTL het goed doet en zo'n duur pakket niet nodig heeft om te groeien', luidt het bij FOX.

De prijs van de uitzendrechten voor de samenvattingen zijn gedaald van 35 naar 20 miljoen euro. Dat is het omgekeerde van wat in de buurlanden gebeurt. Daar stijgen de prijzen. Bij FOX stellen ze zich dan ook de vraag wat dat in de toekomst zal worden. FOX hoopt alvast dat de prijs niet nog verder zal dalen. 'Als de NOS morgen hetzelfde wil betalen als wat de Duitse zenders ARD en ZDF hebben neergelegd, dan mogen ze hun gang gaan. Maar dan praat je wel over 100 miljoen per jaar', zo zegt FOX-directeur Frank Rutten nog in het AD.

FOX neemt deze winter definitief een besluit over waar het met de samenvattingsrechten naartoe wil.

Bron: ad.nl


DOSSIER: Nieuwe zender FOX

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers