Froukje de Both biedt koppels helpende hand in 'Extreem Jaloers'

dinsdag 1 september 2015

Groen zien van jaloezie, iedereen maakt het wel eens mee in het leven. Jaloezie is een emotie die, net als blijdschap, angst, boosheid en verdriet, onlosmakelijk met ons menszijn verbonden is.

Maar wat als de jaloezie extreme vormen aanneemt? In het nieuwe RTL 4-programma 'Extreem jaloers', te zien vanaf woensdag 2 september, helpt Froukje de Both koppels bij wie de relatie ernstig lijdt onder jaloezie. Het continue wantrouwen van de ander of voortdurend controleren op vree¬mdgaan: het kan een bom vormen onder een relatie.


In een laatste poging hun relatie te redden, gaan de geselecteerde stellen met Froukje én een team van specialisten, waaronder twee psychologen, aan de slag. Doel is om het groene monster uit hun leven te bannen of er in elk geval voor te zorgen dat de jaloezie niet meer de boventoon voert in hun relatie. Samen werken ze aan het herstel van vertrouwen, het afzweren van wantrouwen en de terugkeer van genegenheid, want dat onderdeel is vaak ook verloren gegaan in het proces.

De psychologen die betrokken zijn bij 'Extreem Jaloers' zijn Steven Pont en Chiara Bijl. Steven Pont is op veel gebieden actief, zowel als docent en therapeut, maar ook als auteur van boeken, columns en artikelen. Chiara Bijl is GZ-psycholoog en psychotherapeut en was jaren verbonden aan het passie-panel van het magazine Cosmopolitan, waar zij lezeressen adviseerde op het gebied van relaties. Ook was zij meerdere keren te zien in de televisieprogramma's 'Van de Straat' en 'Een Nieuw Begin'.

'Extreem Jaloers', vanaf woensdag 2 september om 20.30 uur bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers