Fusieomroep BNN-VARA lanceert maar liefst 40 nieuwe programma's

donderdag 21 augustus 2014

In het komende televisieseizoen zijn bij BNN en de VARA naast de vertrouwde titels veertig nieuwe programma's te zien.

Van nieuw drama tot documentaires, van thema-avonden tot langdurige series. Donderdagmiddag presenteerden Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand in de studio van de talkshow Pauw het nieuwe seizoen van zowel BNN als de VARA.


De pers werd namens fusieomroep BNN-VARA welkom geheten door algemeen directeur en voorzitter Gerard Timmer. Timmer vertelde over de ambities van BNN-VARA als mediabedrijf en was zichtbaar trots op het eerste programma-aanbod dat de fusieomroep komend seizoen onder de twee bekende publieksmerken gaat uitzenden.

Gerard Timmer: 'BNN-VARA is niet zomaar een mediabedrijf. BNN-VARA heeft zich een nieuw doel gesteld. Niet het zijn van een publieke omroep alleen, maar het willen zijn van een maatschappelijk relevant mediabedrijf. Wij werken vanuit een sterke missie. Die ambitie betekent niet 'u vraagt, wij draaien'. Wij willen een samenwerkingspartner voor maatschappelijke instanties zijn, maar bovenal een venster en een platform voor een breed progressief en specifiek jong publiek. Programmatisch is het komend seizoen al een prachtige aftrap van die ambitie. Het pakket is breed en relevant. Van de documentaire 'Paradijsbestormers' over Nederlandse Jihadstrijders tot de dramaserie 'Hollands Hoop'. Van een inkijk in een jeugdinrichting in 'Wij Zitten Vast' tot het sociale experiment 'Typisch Nederlands'. En dat is nog maar een kleine greep uit ons aanbod.'

BNN-VARA programmeert met twee merken: BNN en de VARA. Dat doet de fusieomroep vanuit de missie om aan de ene kant sociale, progressieve en journalistieke programma's te brengen en aan de andere kant een jong, optimistisch en emotioneel rakend aanbod te maken.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers