Gallyon van Vessem 21 oktober voor het laatst bij 'Hart van Nederland'

donderdag 3 oktober 2019

Op maandag 21 oktober presenteert Gallyon van Vessem voor het laatst 'Hart van Nederland'. In 1995 vormde zij samen met Milika Peterzon het eerste presentatieduo van dit nieuwsprogramma bij SBS6.

In 1997 verliet ze SBS6 waar ze in 2004 terugkeerde om 'Hart van Nederland' weer te presenteren. Van 2006 tot en met 2012 was ze ook een van de vaste gezichten van 'Shownieuws'. Gallyons afscheid als presentatrice van 'Hart van Nederland' hangt samen met toekomstige aanpassingen in het programma. SBS6 is Gallyon dankbaar voor haar onafgebroken inzet en betrokkenheid.


Marco Louwerens over het vertrek van Gallyon: 'SBS6 oriënteert zich op mogelijkheden om 'Hart van Nederland' te versterken. Daarbij wordt naar alles gekeken: inhoud, vorm­geving, decor, digitale omgevingen en ook naar presentatie. Voor Gallyon is in het toekomstige Hart van Nederland geen presentatierol meer weggelegd. Om die reden hebben we met elkaar afgesproken dat ze op 21 oktober voor het laatst 'Hart van Nederland' presenteert waarna zij uitdagingen buiten Talpa Network aan zal gaan. We zijn Gallyon zeer dankbaar voor de jarenlange inzet voor SBS6 en 'Hart van Nederland' en wensen haar het allerbeste toe.'

Gallyon van Vessem over haar afscheid van 'Hart van Nederland': 'Ik heb de afgelopen 16 jaar met ongelofelijk veel plezier en liefde bij een van de meest gewaardeerde nieuwsprogramma’s van Nederland gewerkt. Ook heb ik met veel passie programma’s als 'Actienieuws', 'Stem van Nederland' en 'Team Vermissingen' gemaakt en gepresenteerd. Daar ben ik trots op. Het programma 'Hart van Nederland' gaat een nieuwe fase in. Helaas heb ik daar geen rol in en dat vind ik jammer. Ik wens mijn mede presentatoren, redactieleden en alle andere collega’s veel succes. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers