Gebroeders Ko zijn 'Carnavalskneiter 2019'

vrijdag 1 maart 2019

Het nummer 'Nooit meer doen' van Gebroeders Ko is door de kijkers en luisteraars van TV Oranje en RADIONL uitgeroepen tot 'Carnavalskneiter 2019'.

De winnaar van de jaarlijkse verkiezing werd vanmiddag bekendgemaakt in de uitzending van RADIONL. De Gebroeders Ko (Ton en Gerard Koopmans) scoren dit jaar een grote carnavalshit met een vrolijk liedje over dronken misstappen en plechtige beloftes. De bijbehorende clip werd opgenomen in nachtelijk Breda, met een gastrol voor de Alpenzusjes.


Massaal gestemd voor '11 van Oranje'
Muziekzenders TV Oranje en RADIONL organiseren elk jaar gezamenlijk de verkiezing van de Carnavalskneiter. De afgelopen elf dagen is via internet massaal gestemd op een lijst met meer dan 150 nieuwe Nederlandse carnavalsliedjes. De elf nummers die van het publiek de meeste stemmen kregen, vormen de ‘11 van Oranje’. De nummer één van de lijst wordt uitgeroepen tot Carnavalskneiter. Gebroeders Ko bleken dit jaar de grote favoriet. Hoge noteringen zijn er verder voor CV de Kapotte Kachels, Sjansjee en De Deurzakkers. Gebroeders Rossig, de Carnavalskneiter van vorig jaar, eindigde deze keer op een eervolle derde plek. De volledige ‘11 van Oranje’ van 2019 is na te lezen op www.tvoranje.nl en www.radionl.fm.

Volop carnaval vieren bij TV Oranje
De complete ’11 van Oranje’ is bij TV Oranje te zien op vrijdag 1 maart vanaf 23.11 uur en zaterdag 2 maart vanaf 11.11 uur. Deze uitzending is vanaf zondag ook te bekijken via ‘TV Oranje Gemist’ op www.tvoranje.nl. Tijdens carnaval is TV Oranje verder weer dé feestzender van Nederland, met non-stop carnavalsclips van eigen bodem. Van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart is er bovendien elke dag een aflevering te zien van het programma Confetti Knallers, met recente carnavalshits van Nederlandse artiesten. Confetti Knallers is elke dag te zien om 12.00 en 19.00 uur. De presentatie is in handen van Perry Kramps.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers