'Glee' en 'Modern Family' dit najaar op RTL 5

vrijdag 23 juli 2010

RTL 5 haalt dé twee Amerikaanse hitseries van het jaar naar Nederland: 'Glee' en 'Modern Family' vormen vanaf dit najaar de nieuwe dinsdagavond. De twee hebben Amerika al in hun greep en in het nieuwe televisieseizoen maakt ook Nederland kennis met deze successeries.

Niet alleen kijkers, maar ook critici zijn enthousiast over de tv-hits. De onlangs bekendgemaakte Emmy-nominaties onderstrepen dit. 'Glee' kreeg maar liefst negentien nominaties voor de meest prestigieuze Amerikaanse televisieprijs. Daarmee staat de serie op ruime afstand van de andere genomineerden. Ook 'Modern Family' kreeg ongewoon veel nominaties, namelijk veertien. 'We zijn verheugd dat RTL 5 de twee meest succesvolle series van dit moment heeft weten te bemachtigen. De nieuwe dinsdagavond van RTL 5 zal hiermee vleugels krijgen', stelt Remko van Westerloo, programmadirecteur RTL 5.


Glee
De musicalcomedy 'Glee' is snel aan het uitgroeien tot een internationaal fenomeen. Oprah en de Obama’s zijn groot fan en supersterren als Justin Timberlake en Lady Gaga staan in de rij om een gastrol te bemachtigen. In de serie staat de ooit beroemde musicalclub van een high school centraal. Docent Will Schuester is vastbesloten deze Glee Club weer nieuw leven in te blazen. Dit blijkt alleen niet zo makkelijk als hij denkt.

Modern Family
Het cliché gezin van een man, vrouw en 2,5 kinderen lijkt iets uit het verleden. De comedy 'Modern Family' laat op verfrissende en vaak hilarische wijze zien dat moderne gezinnen er tegenwoordig in allerlei soorten en maten zijn en dat dit regelmatig voor bizarre situaties zorgt.

'Glee' en 'Modern Family', komend najaar bij RTL 5.

DOSSIER: Najaar 2010: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers