Gordon, Heleen van Royen en Ronald Giphart gastjurylid in 'Klinkt Smakelijk'

zondag 30 juni 2019

Vanaf maandag 1 juli is de nieuwe dagelijkse kookwedstrijd 'Klinkt Smakelijk' te zien bij SBS6. In 'Klinkt Smakelijk' strijden gepassioneerde amateurchefs tegen elkaar: zij krijgen de kans om hun specialiteit te delen met een professionele jury.

Deze bestaat uit Nicolette van Dam, chef-kok Julius Jaspers en een wekelijks wisselende culinair georiënteerde BN’er. De eerste week trapt Gordon af als gastjurylid. Ook Ferry Doedens, Willem Reinders, Samantha Steenwijk, Ronald Giphart, Dries Roelvink, Heleen van Royen en Shirma Rouse nemen een week lang plaats in de jury, waarin zij niet alleen de gerechten beoordelen, maar vooral ook de presentatie ervan en de bijzondere verhalen erachter.


Op een bedje van, gegarneerd met, 'crunchy' of met liefde uit eigen moestuin… In een restaurant baseren we onze keuze op de beschrijving van gerechten op de menukaart en kunnen we vooraf niet kijken of proeven. In Klinkt Smakelijk strijden iedere dag vier gepassioneerde hobbykoks tegen elkaar en pitchen zij hun eigen specialiteit. Welk gerecht klinkt het smakelijkst?

Allereerst moet de omschrijving van het gerecht indruk maken. De drie koks die met hun pitch de jury het meest imponeren, zijn door naar de volgende ronde. Wie de (snij)plank daarin misslaat, valt helaas af en komt dus niet aan het bereiden en serveren van zijn gerecht toe. Ook de presentatie van het gerecht moet zo gelikt, origineel en perfect mogelijk, want de jury prikt slechts een vorkje in de twee gerechten die hierin uitblinken… In de laatste ronde proeft de jury deze twee veelbelovende gerechten. Welk gerecht smaakt volgens de jury het best en wie maakt zijn pitch dus waar? De winnaar verdient een plek in de weekfinale op vrijdag, waarin de vier dagwinnaars tegen elkaar strijden en worden beoordeeld door een panel van diverse kook- en voedselexperts uit het hele land. De kok die het lekkerste gerecht op tafel zet én het ook nog eens appetijtelijk laat klinken, is de weekwinnaar van 'Klinkt Smakelijk'!

'Klinkt Smakelijk' wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands.

'Klinkt Smakelijk', dagelijks vanaf maandag 1 juli tussen 18.00 en 19.00 uur bij SBS6.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers