Hele seizoen van bloedstollende thrillerserie 'De 12 van Oldenheim' bij Videoland

dinsdag 9 mei 2017

De schrik slaat hen om het hart wanneer de inwoners van het oer-Hollandse dorp Oldenheim geconfronteerd worden met een reeks mysterieuze verdwijningen. Het wantrouwen in de traditioneel zo hechte gemeenschap groeit, terwijl de tragedie in het dorp grootse vormen aanneemt...

De bloedstollende Videolandserie 'De 12 van Oldenheim', één van de nieuwe series van RTL in 2017, is vanaf woensdag 24 mei volledig en in één keer te zien bij Videoland. RTL 4 zendt de serie in 2018 uit op televisie.


Heftige emoties
De aantrekkingskracht van 'De 12 van Oldenheim' zit hem volgens scenarioschrijver Lex Passchier vooral in de claustrofobische sfeer die als een steeds zwaarder wordende deken wekenlang over het dorp Oldenheim ligt en de inwoners én de kijker tot nadenken aanzet. Het thrillerdrama is gebaseerd op onzekerheid. Het niet weten. Wat in alle karakters de meest heftige emoties losmaakt. Met verstrekkende gevolgen.

Diversiteit aan persoonlijkheden in brede cast
'De 12 van Oldenheim' kent een brede cast: Noortje Herlaar, Nasrdin Dchar, Fedja van Huêt, Richard Groenendijk, Gaite Jansen, Guy Clemens, Saskia Temmink, Michiel Nooter, Aus Greidanus sr., Reinout Bussemaker, Cas Jansen, Eric van Sauers, Kees Boot, Olga Zuiderhoek, Rifka Lodeizen, Bahareh Borzuee, Roos Wiltink, Ko Zandvliet, Thor Braun en Ellis van den Brink.

Wantrouwen na mysterieuze verdwijningen
In 'De 12 van Oldenheim' volgen we de levens van de inwoners van Oldenheim, een oer-Hollands dorp waar families al generaties lang wonen en waar de sociale controle hoog is. We leren een makelaar kennen die een dubbelleven leidt, een ambitieuze bankmanager met psychische problemen, een apotheker die zich bezighoudt met praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen en een overspannen docent op een middelbare school.

Tussen deze personages spelen allerlei zaken, die langzaam maar zeker helder worden. Karakters die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, worden op onverwachte momenten toch ineens aan elkaar gelinkt. Zo lopen er overal verbanden die de kijker steeds duidelijker worden, als een prop papier die stukje bij beetje wordt uitgevouwen. We zijn getuige van de verlangens en de angsten van deze inwoners. Van hun geheimen en hun verdriet. Soms groots en meeslepend, soms klein en intiem, maar altijd herkenbaar.

Dan slaat het noodlot toe. Tijdens een zomerse nacht verdwijnt de zestienjarige Nine. Haar fiets wordt gevonden in een sloot, er zijn geen sporen van geweld en niemand weet waar ze gebleven is. Is ze ontvoerd? Is ze ervandoor gegaan? Was het een ongeluk? Leeft ze of is ze dood? Er volgt een grootse zoekactie, maar zonder resultaat. Terwijl deze zaak de gemoederen bezighoudt, verdwijnt kort daarna een tweede inwoner van Oldenheim. Twee vermissingen in zo’n korte tijd, dat kan toch geen toeval zijn?

En daar blijft het niet bij…

Productie, regie en scenario
De Videolandserie 'De 12 van Oldenheim' is naar een idee van Lex Passchier geproduceerd door Endemol Shine Nederland en geregisseerd door Anne van der Linden en Remy van Heugten. De scenario’s van de mysterieuze dramareeks zijn geschreven door Lex Passchier en Martin van Steijn.

Bekijk de openingsscène van 'De 12 van Oldenheim':


'De 12 van Oldenheim', geproduceerd door Endemol Shine Nederland, is vanaf woensdag 24 mei direct in zijn geheel te zien bij Videoland. In 2018 zendt RTL 4 de serie uit.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers