Henny en Xander Vrienten nieuwe huisband 'DWDD'

maandag 2 september 2019
Foto: © BNNVARA 2019

Henny en Xander Vrienten vormen samen de huisband van het vijftiende seizoen van 'De Wereld Draait Door'. Vader en zoon spelen elke laatste vrijdag van de maand in de media-uitzending van 'DWDD' om de tafelonderwerpen muzikaal te becommentariëren.

Henny en Xander zijn beide graag geziene muzikanten en gasten in 'De Wereld Draait Door'. Henny werd hij bij het grote publiek bekend als bassist en zanger van Doe Maar. Doe Maar groeide uit tot een van de succesvolste bands in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. 27 september komt zijn nieuwste soloalbum Tussen de Regels uit. Samen met zijn albums En Toch… en Alles is Anders vormt Tussen de Regels een drieluik dat Henny zijn ‘gezongen autobiografie’ noemt. Xander Vrienten studeerde jazz aan het conservatorium in Amsterdam, maar hij besloot al snel als bassist aan de slag te gaan. Xander speelde onder andere met Jett Rebel, Trijntje Oosterhuis, Valerius, My Baby, Shirma Rouse en The Souldiers.

Eerdere huisbands van 'De Wereld Draait Door' waren Roel van Velzen, MOKE, Lucky Fonz III, Rigby, Go Back to the Zoo, Chef’Special, The Kik, Tangarine, Typhoon, Lucas Hamming, Sue the Night, Roxeanne Hazes en vorig seizoen Racoon.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers