Henry van Loon, Frank Lammers en Birgit Schuurman spreken stemmen in Netflix Original animatiefilm 'Klaus'

vrijdag 25 oktober 2019
Foto: © Coopr/Netflix 2019

Henry van Loon, Frank Lammers en Birgit Schuurman zijn te horen in de eerste Netflix Original animatiefilm 'Klaus'. Ze spreken de Nederlandse stemmen in van de hoofdpersonages voor de kerstfilm die op 15 november wereldwijd op Netflix verschijnt.

Het titelpersonage, de grote mysterieuze Klaus die bovenaan de poolcirkel woont, wordt ingesproken door Frank Lammers. Henry van Loon spreekt de stem in van de jonge postbode Jesper en Birgit vertolkt de stem van leerkracht Ava.

Kerstfilm voor het hele gezin
'Klaus' vertelt het verhaal van de jonge Jesper, de slechtste student van de postacademie, die wordt gestationeerd op een eiland helemaal bovenaan de poolcirkel. Een eiland waar de lokale en altijd ruziënde bevolking nauwelijks woorden met elkaar wisselt, laat staan brieven. Jesper staat op het punt om het allemaal op te geven tot hij een bondgenoot vindt in de lokale leerkracht Ava. En hij maakt kennis met Klaus, een mysterieuze timmerman die alleen woont in een hut vol handgemaakt speelgoed. Deze bijzondere en ongewone vriendschappen brengen vreugde terug in Smeerenburg en zorgen voor een nieuwe generatie van vrijgevige en gelukkige buren, magische legendes en kerstsokken die met zorg aan de schoorsteen worden opgehangen.

De Amerikaanse stemmencast van 'Klaus' bestaat onder meer uit Jason Schwartzman, JK Simmons, Rashida Jones, Norm Macdonald en Joan Cusack. 'Klaus' is geregisseerd door Despicable Me co-creator Sergio Pablos, Klaus co-sterren Joan Cusack, Will Sasso en Norm Macdonald.

'Klaus', de grote kerstfilm van de makers van 'Despicable Me' is vanaf 15 november wereldwijd te zien op Netflix.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers