Herdenken van overleden dierbaren in 'Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op?'

vrijdag 1 november 2019

Op zaterdag 2 november, Allerzielen, de jaarlijkse terugblik van KRO-NCRV op het afgelopen jaar. Het programma 'Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op?' staat onder meer stil bij de slachtoffers van de aanslag in Utrecht en schetst onder meer de levens van Rutger Hauer en Auschwitz overlevende Frieda Menco.

Deze uitzending wordt gepresenteerd door Anita Witzier.


Door de verhalen die verteld worden in 'Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op?' laten we zien wat overledenen hebben betekend tijdens hun leven en houden we de herinnering aan hen levend.

Slachtoffer aanslag Utrecht
Willem Hoveling (74) was het vierde en laatste slachtoffer van de terroristische aanslag in Utrecht. Op 18 maart is hij met de auto op weg als hij op het 24-oktoberplein wordt geraakt voor twee kogels. Zoon Michael is aan het werk op de tv-afdeling van een elektronica-zaak als het nieuws op alle beeldschermen op hem afkomt. Kort daarop gaat zijn mobiel. Het is de politie met slecht nieuws. Samen met zijn zoon Tim schets hij het beeld van een behulpzame levensgenieter, een lieve vader en geweldige opa.

Vader van 12 kinderen
Michel Quaedackers (57) wordt in januari niet wakker na een tukje op de bank. Hij laat een vrouw en maar liefst 12 kinderen achter. De jongste is dan nog maar vier maanden oud. Het gezin is bekend van het KRO-NCRV-programma 'Een Huis Vol'. Weduwe Nadine herkent haar grote liefde in ieder van haar kinderen. Ze doet er alles aan om de herinnering aan vader Michel levend te houden.

Mooiste tiener
Lotte van der Zee (20) uit Enschede wordt gekroond tot mooiste tiener van de wereld en is hard op weg om een succesvol leven te leiden als daar tijdens de wintersportvakantie een abrupt einde aan komt. Ouders Eugeniek en Bert van der Zee zijn hun enig kind kwijt.

In de wereld van de missverkiezingen is de schok groot. In een bijzondere herdenking, in het bijzijn van de ouders en vriendin Marit Beets, wordt de vrolijke, spontane en geliefde Lotte herdacht.

Verder onder meer ook aandacht voor het indrukwekkende leven van Auschwitz overlevende Frieda Menco (93) die zich tot haar dood in februari inzette voor een betere wereld.

'Voor Wie Steek Jij een Kaarsje Op?', zaterdag 2 november om 21.05 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers