Herman den Blijker gaat verrassende culinaire competitie aan in 'Herman Tegen De Rest'

maandag 28 januari 2019

Een heerlijk recept op tafel toveren, daar draait een chef-kok zijn handen niet voor om. Maar voor het nieuwe RTL 4-programma 'Herman Tegen De Rest' gaat de uitdaging een stuk verder.

Chef-kok Herman den Blijker vertrekt wekelijks naar het buitenland waar hij een rechtstreeks kookduel aangaat tegen zijn Nederlandse collega-chefs. De opdracht is om een karakteristiek, lokaal gerecht van een beroemde lokale chef zo exact mogelijk na te maken, zonder recept. Vanaf dinsdag 29 januari is te zien of het de chefs de cuisine lukt de juiste ingrediënten te vinden en het recept haarfijn te evenaren.


Voor Herman is het wekelijks een complete verrassing naar welk land hij reist, wat de lokale eetgewoontes zijn, wie zijn tegenstander is en welk gerecht hij voorgeschoteld krijgt. Herman en zijn opponent mogen de gerechten bekijken, ruiken en proeven. Wanneer zij denken te weten hoe het gerecht in elkaar steekt, gaan zij afzonderlijk van elkaar op pad om de ingrediënten te bemachtigen en het recept te bereiden.

Den Blijker ontmoet in deze spiksplinternieuwe serie onder andere zijn collega-concurrent Alain Caron ('MasterChef') in het prachtige IJsland waar zij Lamb Ribs, Cod Wings en Love Balls voorgeschoteld krijgen. In Schotland staat hij recht tegenover gastchef Maaike Dogan, de eerste vrouw die het aandurfde om als jong meisje in zijn keuken de kneepjes van het vak te leren. Hij neemt het tegen haar op in een rechtstreeks duel om de beste Haggis op tafel te toveren. In Lissabon is het de beurt aan Nigel van der Horst, de chef met lef ('Body, Mind & Guilty Pleasures') en staat en staat de vissoep van Michelin sterrenchef Miquel op het menu. In Tel Aviv worden London Loy ('Topchef Academy', 'Food Truck Challenge') en Herman uitgedaagd om het geheime ingrediënt in de lokale steak tartare te ontdekken en in Zwitserland staat gastchef Jermain de Rozario -afgelopen maand beloond met de eerste Michelin ster voor zijn zaak De Rozario- voor Hermans neus.

Wanneer hun creatie klaar is, gaan de chef-koks huiswaarts en worden hun kookkunsten door een jury, die het originele gerecht als geen ander kent, beoordeeld. Terug in Nederland kijken Herman en zijn collega-chef de beelden onder het genot van een hapje en drankje terug én geven zij elkaar het nodige commentaar. Aan het eind wordt duidelijk, wie als winnaar uit de bus komt.

De laatste chefs tegen wie Herman het op zal nemen en de landen die zij bezoeken, worden later bekend gemaakt, zodat alles voor Herman een verrassing blijft tot aan de opnames.

'Herman Tegen De Rest' wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland.

'Herman Tegen De Rest', wekelijks vanaf dinsdag 29 januari om 21.30 uur bij RTL4.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers