'Het Instituut' (NTR/BNN) vanaf 20 oktober op NPO 1

maandag 12 september 2016

Wat gebeurt er als je een voormalige kazerne ombouwt tot een wetenschappelijk instituut, er 100 mensen in opsluit en vervolgens Joep van Deudekom en Rob Urgert op ze loslaat? Dat zie je in de nieuwe achtdelige serie 'Het Instituut' (NTR/BNN).

Ter geruststelling: Joep en Rob worden enigszins in toom gehouden door de meelevende Sophie Hilbrand.


Is het mogelijk om te meten of iemand homo is? Kun je, als je live Call of Duty speelt, zien of iemand racistisch is? Hoeveel technieken bestaan er om een tompouce te eten en wat is de beste? Zijn mensen met een tatoeage dommer of denken we dat alleen maar? En hebben vruchtbaar uitziende dansers ook beter zaad?

Afgesloten van de buitenwereld worden 100 proefpersonen, een doorsnede van de Nederlandse bevolking, een week lang onderworpen aan tientallen psychologische, sociale en fysieke experimenten en onderzoeken. Een feest voor de onderzoekers, een onvergetelijke ervaring voor de 100 deelnemers.

Wetenschappelijk onderzoek naar dingen die je altijd al wilde weten, waarvan je niet eens wist dat je ze wilde weten en die je misschien ook niet eens had willen weten. 'Het Instituut'!

'Het Instituut', elke donderdag vanaf 20 oktober om 21.30 uur op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers