'Het Verborgen Eiland' nieuw transmediaal jeugdconcept op NPO Zapp - VIDEO

zondag 31 augustus 2014

Vanaf 1 september 2014 zendt de KRO-NCRV dagelijks tien weken lang de nieuwe jeugddramaserie 'Het Verborgen Eiland' uit.

In deze spannende serie komt een samengesteld gezin vast te zitten op een onbekend eiland dat een groot geheim blijkt te kennen. Wat de zes kinderen en hun twee ouders ook proberen; ze komen niet meer van het eiland af. Ze moeten overleven in de natuur. Maar dan blijkt het verlaten eiland niet zo onbewoond te zijn als ze denken…


De Zapp-presentatoren kunnen dit natuurlijk niet laten gebeuren! Zij starten in het zaterdagochtendprogramma 'Zapplive' een Zappmissie om op zoek te gaan naar de kinderen en het verborgen eiland. De leider van de onderzoeksmissie, Pepijn Gunneweg ('BZT Show'), stuurt de negen andere Zappers in drie teams op pad. De deelnemende presentatoren zijn behalve Pepijn: Jetske van den Elsen ('BZT Show'), Stijn Fransen ('SpangaS'), Hassan Slaby ('SpangaS'), Diederik Jekel ('Zapplive'/'Willem Wever'), Tim Douwsma ('Junior Dance'), Monique Smit ('Kids top 20'), Dolores Leeuwin ('Klokhuis'), Maurice Lede ('Klokhuis') en Tamara Seur ('Jeugdjournaal').

Parallel aan de dramaserie Het verborgen eiland beleven de Zapp-presentatoren elke zaterdag in 'Zapplive' een eigen spannend avontuur in hun zoektocht naar de kinderen en de geheimen van het eiland. Maar.. één van de Zapp-presentatoren blijkt de missie van binnenuit tegen te werken. Kinderen kunnen online helpen de verrader te ontmaskeren en ervoor zorgen dat de Zappmissie slaagt.


In de Zappmissie worden de verhaallijnen uit de dagelijkse dramaserie Het verborgen eiland verbonden met de interactieve uitzendingen van 'Zapplive' en een online platform waar alles samenkomt. Op http://www.hetverborgeneiland.nl kunnen kinderen namelijk meewerken aan het onderzoek van de Zappmissie. Ook kunnen ze de avonturen van de Zapp-presentatoren op de voet volgen in de extra verhaallijnen die online worden vrijgespeeld. Tevens kunnen ze daar het spel 'Wie is de verrader?' spelen. En natuurlijk is het verborgen eiland online verder te ontdekken.

Na 'Zaak Zappendael' en het met een Zilveren Spin-award 2014 bekroonde 'Zappmysterie' gaat de KRO-NCRV dit jaar nóg een stap verder door niet één maar twee tv-programma's samen te laten komen in één transmediaal concept. Zowel de dagelijkse dramaserie 'Het Verborgen Eiland' als de avonturen van de Zapp-presentatoren in de Zappmissie zijn los van elkaar te volgen. De verhalen zullen elkaar echter op vele momenten kruisen en elkaar versterken. Beide werelden komen online samen op hetverborgeneiland.nl waar we de verhaallijnen verder uitbouwen en kinderen een actieve rol geven.

'Het Verborgen Eiland', vanaf maandag 1 september om 18.05 uur op NPO Zapp.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers