Hugo Kennis nieuw gezicht op 24Kitchen

dinsdag 5 augustus 2014

Presentator en kookfanaat Hugo Kennis gaat in het nieuwe tv-seizoen aan de slag voor 24Kitchen. Vanaf 1 september is hij het gezicht van de serie 'Smaakpupillen', waarin kinderen zelf leren koken.

Het doel is hen te motiveren minstens één dag per week de keuken in beslag te nemen en om ouders te stimuleren hun kroost deze vrijheid te geven. Hugo Kennis gaat in twintig afleveringen samen met kids tussen de zes en twaalf jaar aan de slag om volwaardige recepten voor het hele gezin te bereiden.


'Smaakpupillen'
In een home video die de kinderen zelf thuis hebben gemaakt, wordt de familie voorgesteld en wordt duidelijk wat en waarom de kinderen graag een bepaald recept willen leren maken. Hugo doet samen met het kind de boodschappen en tijdens het koken worden de ingrediënten en herkomst van de producten besproken.

Hugo: 'Met 'Smaakpupillen' probeer ik kinderen enthousiast te maken om te leren koken. Tegenwoordig weten ze vaak niet hoe een bepaald product op de markt eruit ziet en waar het vandaan komt. Ik neem ze mee naar de markt, waar ze uitgebreide informatie over de producten krijgen.'

Tijdens het koken wordt er ook veel plezier gemaakt. Ze maken recepten als kogelbiefstuk met krieltjes en zoete spruitjes, milde chili con carne en eenvoudige sushi. Daarnaast wordt in elke aflevering een proef met een van de ingrediënten gedaan. Er wordt bijvoorbeeld geprobeerd een hardgekookt ei in een fles te krijgen zonder dat het ei kapot gaat. Aan het slot van elke aflevering laten de kinderen zien welke kookkunsten zij hebben geleerd.

Jonge deelnemers
De deelnemers hebben allemaal een speciale reden waarom ze hun ouders of familie willen verrassen met een zelfgemaakt gerecht. De negenjarige Isa is geadopteerd uit China en wil graag voor haar moeder, die slechtziend is, een traditioneel Chinees gerecht maken. Over twee jaar gaan ze voor het eerst terug naar China, zodat Isa weet waar ze vandaan komt. Tamara is tien jaar oud en wil voor haar opa zijn lievelingsgerecht maken. Opa heeft net twee operaties achter de rug en zij wil hem graag verwennen met witlof met ham en kaas uit de oven, een gehaktbal en aardappelpuree. En de negenjarige Tom houdt totaal niet van groente, maar wel van pannenkoeken. Hugo heeft daar een perfecte combinatie voor bedacht. Pannenkoeken met drie verschillende vitaminerijke toppings.

Hugo Kennis
De 28-jarige Hugo Kennis beleeft vooral plezier aan het koken. In het online programma 'De Worsten Van Babel' experimenteert hij samen met zijn vrienden Marius en Jasper Gottlieb erop los en laten ze zien dat koken niet altijd serieus hoeft te zijn. Hugo deed al tv-ervaring op in een reisprogramma voor Gogo Tours dat wordt uitgezonden op Xite. Ook speelde Hugo in diverse musicals, waarvan 'Spanga's Live' de meest recente is.

'Smaakpupillen', vanaf maandag 1 september elke werkdag om 16.30 uur op 24Kitchen.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers