Humberto Tan zorgt voor swingende weekendstart met 'The Big Music Quiz'

maandag 28 augustus 2017

Het weekend start swingend met 'The Big Music Quiz' vanaf 8 september 21.30 uur bij RTL 4. Een gezellige quiz voor alle liefhebbers van muziek, met grote hits van vroeger en nu.

Onder leiding van Humberto Tan, nemen acht BN'ers het in teamverband én individueel tegen elkaar. Via de RTL XL app kan de kijker live meespelen met de deelnemers in de studio.


In de quiz draait alles om de muziekkennis van de artiesten, presentatoren, actrices, modellen en cabaretiers. Na een individuele ronde worden de twee spelers met de hoogste score teamcaptain en formeren ieder hun team. Zij strijden vervolgens met hun teamgenoten om de winst en daarmee eeuwige roem.

Hoe snel herkennen ze een versneld afgespeeld nummer? En herkennen ze de klassiekers als deze live worden uitgevoerd op een niet alledaags instrument? Een hit van Bruno Mars gespeeld door een panfluittrio klinkt toch anders... De spelers van het team met de meeste punten spelen de finale tegen elkaar, waarbij ze in korte tijd zoveel mogelijk artiesten van bekende nummers moeten raden. Want uiteindelijk kan er maar één persoon de winnaar zijn. Voor het verliezende team is er nog een kleine verrassing: zij moeten het publiek en de kijker trakteren op een spraakmakend optreden. Kortom: Een muzikale vrijdagavond vol competitie en hilariteit!

Thuis meespelen voor ultieme beleving
'The Big Music Quiz' is niet alleen leuk om naar te kijken. Nog spannender wordt het als de kijker meedoet en live zijn eigen muziekkennis test. Weet je meer dan je vrienden, familie en de BN’ers in de studio? Met de RTL XL app kan er worden meegespeeld zodra de eerste vraag gesteld is. Thuisspelers maken kans op een prijzenpakket met daarin vier Golden Circle kaarten voor de grootste discotheek van Nederland, 'Let's Dance' in de Ziggo Dome.

'The Big Music Quiz' wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland

'The Big Music Quiz', vanaf 8 september om 21.30 uur bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers