IJsdansshows RTL 4 & SBS 6: Kinderen niet toegelaten

vrijdag 19 januari 2007

'Absurde flauwekul' of 'rare zaak', het zijn maar enkele uitspraken in de Tweede Kamer op de maatregel waarbij RTL 4 en SBS 6 minderjarige personen weigert in het publiek van hun ijsdansshows. Beiden zenders voelen zich gedwongen uit angst voor torenhoge boetes uitgevaardigd door de arbeidsinspecties.

Voor

'Sterren Dansen op het ijs' moeten de aanwezigen in het publiek minimum 12 jaar zijn. Bij concurrent RTL 4 moeten meisjes en jongens zelfs 16 jaar oud zijn. Publiek dat in beeld komt zou meewerken aan de shows waardoor de zenders bang zijn om boetes te krijgen omdat kinderen worden tewerkgesteld.

SBS is duidelijk: 'Als het aan ons ligt, is iedereen van harte welkom. Maar jammer genoeg kan dat niet. Alleen voor de kinderen, en neefjes en nichtjes van de bekende schaatsers vragen we speciaal een ontheffing aan, zodat die wel mogen komen kijken.'.

De arbeidsinspectie laat alvast weten de zaak te onderzoeken. Een woordvoerster kon voorlopig niet verklaren waarom de zenders elk een andere interpretatie hebben van de opgelegd regels.

Bron: AD

DOSSIER: IJsdansoorlog 2: RTL 4 versus SBS 6

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers