In aanloop naar rechterlijke uitspraak brengt SBS6 tweeluik over Frank Masmeijer

dinsdag 29 augustus 2017

Het Belgische gerechtshof waar Frank Masmeijer terechtstaat voor cocaïnesmokkel, doet op woensdag 13 september uitspraak. Eind oktober 2014 werd de oud-presentator aangehouden door de Belgische politie.

In de Antwerpse haven, verstopt in pallets met bananen, was 467 kilo cocaïne gevonden met een straatwaarde van miljoenen euro’s. Frank wordt ervan verdacht deze grote partij te hebben gesmokkeld. In aanloop naar de op handen zijnde uitspraak, zendt SBS6 een tweeluik uit over de vroegere tv-coryfee. Onderzoeksjournalist Thijs Zeeman brengt in kaart wat nou precies de rol van Frank Masmeijer is in deze zaak. Hij kreeg als enige journalist de kans om Frank een jaar lang te volgen. Tegelijkertijd spreekt Thijs direct betrokkenen om zich zo nog meer inzichten te verschaffen. Hoe is hij betrokken bij één van de grootste drugsvangsten van België? De zaak Frank Masmeijer is als tweeluik op maandag 11 en dinsdag 12 september te zien bij SBS6.


Thijs Zeeman: 'Als journalist krijg je niet vaak de kans om een hoofdrolspeler in zo'n grote drugszaak aan de tand te voelen. Bovendien spreek ik alle betrokkenen. Van zijn (ex)vrouw en dochters tot zijn schoonfamilie en specialisten. Ik confronteer Frank met nieuwe keiharde feiten, direct uit zijn politiedossier. Het levert een opmerkelijke reportage op die SBS6 verdeeld over twee avonden uitzendt.'

'De Zaak Frank Masmeijer', maandag 11 en dinsdag 12 september om 23.15 uur bij SBS6.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers