In De Beste Families': nieuwe serie van Coen Verbraak

dinsdag 23 juli 2019

Deze zomer begint bij de NTR de nieuwe serie van Coen Verbraak: 'In De Beste Families' (de opvolger van 'Kijken in de Ziel').

In deze serie gaat het om grote levensthema’s die we allemaal meemaken. In de eerste serie, zes afleveringen, praat Verbraak met broers en zussen.


Broers en zussen zijn degenen met wie je tot je dood te maken hebt, zonder dat je ze ooit hebt uitgekozen. De relatie met een broer of zus is voor de meeste mensen de langdurigste verbinding die ze in hun leven hebben. Je kent je broer of zus langer dan je ouders, je vrienden of je partner. Dat gaat gepaard met grote emoties en gevoelens; van vriendschap en verbondenheid tot competitie, concurrentie en soms regelrechte haat.

Coen Verbraak praat in de serie met mensen uit opvallend grote gezinnen, uit gezinnen waar een groot geheim was, waar kinderen geadopteerd waren, waar een kind is overleden, of waar één kind alle aandacht nodig had. Onder hen Barry en Laura Atsma  - over hun broer Rimmert, die Down-syndroom heeft -, de drie broers Van Bommel, van de gelijknamige schoenenfabriek, en de eeneiige tweelingbroers Peter en Erik die elkaar pas op hun 17e leerden kennen.

Het gaat in deze nieuwe serie over confronterende vragen die iedereen zich weleens gesteld heeft: was er eigenlijk een favoriet kind thuis? Werd er van allemaal evenveel gehouden? Zijn er van ieder kind evenveel foto’s? Ontsnap je ooit aan de ingesleten patronen uit je jeugd? ('Ja hoor, daar heb je hém natuurlijk weer'). En zou je je broer of zus hebben uitgekozen in je vriendenkring?

'In De Beste Families', vanaf woensdag 24 juli wekelijks om 21.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers