Jaap grote winnaar van 'De Gouden Kooi'

donderdag 22 mei 2008

Jaap is de winnaar geworden van het spraakmakende RTL 5-programma 'De Gouden Kooi'. In een twee uur durende finale, gepresenteerd door Bridget Maasland, kreeg de kijker de ultieme afvalrace te zien. Uiteindelijk werd smaakmaker Jaap met 50,93% van de stemmen de grote winnaar.

D


e halve finale werd vorige week door ruim 1 miljoen kijkers gevolgd. Ook de finale zal druk bekeken zijn, tijdens de liveshow stroomden ruim 2 miljoen stemmen binnen. Hiervan wist Jaap er bijna 51% achter zijn naam te zetten. Jaap gaat naar huis met ruim 1,3 miljoen euro en zei vooraf al fier te zijn op wat hij bereikt heeft dankzij het programma. Met zijn deelname wou hij de vooroordelen tegenover zijn figuur aan de kant zetten.

Hoe dan ook, de deuren van de luxe-villa gaan vanavond definitief dicht. RTL 5 blijft de volgende weken wel dagelijks terugblikken op de hoogtepunten van 'De Gouden Kooi'. Of het programma ooit nog een vervolg krijgt, lijkt vrij onzeker. Wel gaat het gerucht dat de villa eventueel gebruikt zou worden voor een Vlaamse versie van 'De Gouden Kooi', maar ook hierover bestaat nog geen zekerheid.

Hoe RTL 5 het 'verlies' van 'De Gouden Kooi' gaat opvullen in het najaar, is nog afwachten. Desondanks de vele kritiek zorgde het programma wel dagelijks voor een stabiel kijkcijfer en was het de perfecte locomotief voor andere RTL 5-programma's.

DOSSIER: De Gouden Kooi (RTL 5)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers