Jack Spijkerman met 'Echt Waar?!' terug bij RTL 4

vrijdag 10 september 2010

Jack Spijkerman is zaterdag 11 september terug met zijn komische entertainmentshow 'Echt Waar?!', waarin rascomedians Ruben van der Meer en Tijl Beckand recht tegen over elkaar staan. Jack laat het publiek in de studio kiezen uit hun verhalen: wat is onzin en wat is 'Echt Waar?!', hoe bizar en ongelofelijk het ook klinkt. Tijl en Ruben geven de verhalen op hilarische wijze gestalte.

Onder de bezielende leiding van Jack krijgen Tijl en Ruben in verschillende rondes steeds prangende vragen, humoristische stellingen en triviale kwesties voorgelegd, waarvan een aantal ook van kijkers afkomstig is. Klopt het bijvoorbeeld dat het likken door een koe de haargroei bevordert? Hoe kan je het beste een hete peper afblussen? En waarom dragen Schotten niets onder hun kilt? Op deze en andere vragen die knagen formuleren Tijl en Ruben ieder steeds een eigen antwoord en brengen dat zó gepassioneerd en overtuigend dat beide betogen even waarschijnlijk lijken. Of even onwaarschijnlijk, het is natuurlijk maar hoe je het bekijkt. Toch is het ene verhaal 'Echt Waar?!' en het andere verhaal met droge ogen volkomen uit de duim gezogen. Aan de honderd publieksleden de taak de klinkklare onzin te scheiden van de harde feiten, hoe bizar en ongelofelijk die vaak ook blijken te zijn.


Om de beurt proberen Tijl en Ruben de honderd publieksleden juist weg te spelen. Want voor de mensen die over weten te blijven, ligt er €10.000 euro klaar om te verdelen. Mocht iedereen weg worden gespeeld, dan gaat er €2.500 euro van de prijzenpot af en doet het hele publiek weer mee. Het weggespeelde geld komt dit seizoen ten goede van NO KIDDING, een landelijk netwerk dat zich inzet tegen kindermishandeling. Ruben en Tijl trekken dan ook – letterlijk en figuurlijk – alles uit de kast om de publieksleden continu op het verkeerde been te zetten: beeld- en geluidsfragmenten, decorstukken, verkleedpartijen, bekende special guests, deskundigen… zelfs Jack wordt af en toe voor hun karretje gespannen om het publiek een derde, even fantastisch verhaal voor te schotelen – en daarmee dus nóg meer verwarring te zaaien. Alles voor de winst en het goede doel natuurlijk!

'Echt Waar?!', vanaf zaterdag 11 september wekelijks om 22.00 uur bij RTL 4.

DOSSIER: Najaar 2010: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers