JayJay Boske en Allard Kalff verslaan veertigste editie Dakar Rally

zaterdag 16 december 2017
Foto: RTL 7 - © RTL 2017

Vanaf 6 januari barst de strijd in de zwaarste rally ter wereld weer los en zijn de verrichtingen van de Dakar deelnemers dagelijks te volgen bij RTL 7.

JayJay Boske debuteert als verslaggever in de Rally en neemt de rol over die voorgaande jaren onder andere werd ingevuld door Sebastiaan Labrie, Dennis van der Geest en Rob Kamphues. Uiteraard doet JayJay dat volledig op eigen wijze en wordt hij op locatie bijgestaan door vaste presentator Allard Kalff.


JayJay Boske: 'Het is voor mij een enorme eer om met het team van RTL 7 mee te gaan naar de Dakar Rally. Het evenement spreekt tot de verbeelding en de beleving daarvan wil ik aan de mensen thuis laten zien. Ik ga mijn best doen om andere reportages te maken dan mensen van mij gewend zijn. Er is zoveel meer te zien dan alleen de race en ik wil het begrijpelijk maken voor iedereen, met mooie en eerlijke verhalen van mensen voor en achter schermen.'

Naast het presentatoren-duo Kalff-Boske, zal ook Tom Coronel met de TomCam weer van binnenuit de rally alle hoogte- en dieptepunten vastleggen. RTL 7’s racende reporter doet dit jaar samen met zijn broer Tim Coronel mee aan de rally in 'The Beast', een geheel nieuwe auto.

'Dakar Talk'
Naast zijn avonturen met de TomCam zal Coronel dit jaar samen met Kalff in 'Dakar Talk' ook uitgebreid terug- en vooruitblikken op de zware etappes. In 'Dakar Talk' bespreekt het duo uitgebreid alle gebeurtenissen in de rally en komen ze vanuit het bivak met unieke insights uit de rally. 'Dakar Talk' maakt onderdeel uit van de  uitzendingen op RTL 7 en zal tevens als lange versie te zien zijn op de online platformen RTL GP, RTL XL en het YouTube-kanaal van RTL GP.

Loodzware omstandigheden
De 40ste editie van de Dakar Rally gaat dit jaar dwars door Peru, Bolivia en Argentinië. De terugkeer van Peru in de rally belooft spektakel op te leveren. Het land staat bekend om de immense zandduinen, wat al meteen vanaf de start spectaculaire beelden en loodzware omstandigheden gaat opleveren.. De rally start op 6 januari in de Peruaanse hoofdstad Lima. 9.000 kilometer verderop is de finish op 20 januari in het Argentijnse Cordoba.

Nederland opnieuw goed vertegenwoordigd
Aan de start in Lima zullen 525 deelnemers staan. Nederland doet dit jaar mee met 26 équipes. Met zeven motoren, twee quads, acht auto’s en negen trucks, moet Nederland alleen Frankrijk en Argentinië voor zich dulden in aantal teams. Vele ogen zullen dit jaar gericht zijn op Bernhard ten Brinke, die als fabrieksrijder van Toyota gaat strijden om een podiumklassering bij de auto’s. Bij de trucks zullen onder andere Martin van den Brink en Ton van Genugten de Nederlandse eer hoog gaan houden. Bij de motoren is Jurgen van den Goorbergh opnieuw van de partij, en keert dit jaar ook Mirjam Pol als één van de weinige vrouwelijke deelnemers weer terug in de rally.

Tweemalig Dakar-winnaar Gerard de Rooy staat dit jaar niet aan de start in Zuid-Amerika. Hij verkiest de uitdaging van de 'Afrika Eco Race'. RTL 7 doet vanaf 2 januari ook dagelijks verslag van deze woestijnrally.

'RTL GP: Dakar', vanaf 6 januari dagelijks rond 22.30 een actuele uitzending en om 18.00 uur een herhaling.

'RTL GP: Africa Eco Race', vanaf 2 januari dagelijks rond 23.30 uur een actuele uitzending en in de weekenden rond 16.00 uur herhalingen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers