Jeroen Pauw beschuldigt Vlaamse publieke omroep van 'jatwerk'

maandag 28 december 2015

Begin januari start de Vlaamse omroep Eťn met het programma 'Over 5 jaar' waarin men met zeven bekende mensen terugkijkt hoe hun leven en de wereld de afgelopen 5 jaar is veranderd. Deze aankondiging kan rekenen over weinig begrip bij Jeroen Pauw. In een tweet reageert hij zeer scherp.

Pauw kan duidelijk niet lachen met deze kopie. 'Opmerkelijk jatwerk van de Vlaamse tv-vrienden #SansGêne', zo klinkt het in een tweet waarmee Pauw reageert op een eerder verschenen artikel op deze website. Jeroen Pauw presenteert immers al sinds 2008 iedere eindejaarsprogramma '5 Jaar Later'. En jawel, daar gaat hij in gesprek met spraakmakende bekende Nederlanders die hij 5 jaar eerder ook al interviewde.

Dat programma toont inderdaad veel gelijkenissen met de Eén-reeks die nu aangekondigd is door de VRT. Ook Wim De Vilder had eind 2010 enkele interviews met zeven bekende en interessante Vlamingen, telkens vanuit het perspectief hoe de wereld, het land en hun eigen leven er over vijf jaar zal uitzien.

Enig verschil is dat de VRT er geen zeven aparte portretten van maakt, maar wel slechts drie afleveringen waarbij alle geïnterviewden aan het woord komen.

Het wordt nu afwachten of NTR-presentator Jeroen Pauw verder gaat met zijn beschuldiging van 'jatwerk'.  Een VRT-woordvoerder spreekt alvast tegen dat het jatwerk is.  Afwachten of Jeroen Pauw verdere stappen onderneemt.


Lees ook:
Eťn brengt 'Over 5 Jaar' met Wim De Vilder

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers