Jeroen van der Boom vervangt Gerard Joling bij De Toppers

dinsdag 11 november 2008

De NOS heeft snel komaf gemaakt met het relnichtenscenario van Gordon en Gerard Joling. Die laatste zegde zijn samenwerking met De Toppers op na onenigheid met Gordon en wordt nu van de weeromstuit vervangen door Jeroen van der Boom. Die zal Joling ook vervangen tijdens de Toppers-concerten in de Amsterdamse Arena in juni 2009. Bij ons werd Van der Boom bekend met 'Jij bent zo', een Nederlandse bewerking van de David Bisbal-hit 'Silencio'.

Jeroen van der Boom is de vervanger van Gerard Joling bij de Toppers, dat maakte de NOS bekend in het late journaal van maandag 10 november. Hij zal samen met René Froger en Gordon Nederland vertegenwoordigen op het Song-festival in Moskou. Van der Boom zal Joling in juni ook vervangen bij de Toppers concerten in de Amsterdam Arena.

De manager van de Toppers, Benno de Leeuw, bevestigde het nieuws aan de Telegraaf. "We weten zeker dat we met Jeroen een heel goede te pakken hebben. Dat vindt de songfestival-organisatie ook." Voor het eerst sinds het begin van de strijd tussen Gordon en Gerard sprak Benno de Leeuw zich uit: "Geen songfestival betekent voor mij ook geen concerten in juni. Je kunt niet het één doen en het ander laten. Samen uit, samen thuis."

Een echte topper
Met Van der Boom haalt de NOS een echte 'topper' in huis. Met de David Bisbal-cover 'Silencio', door Tony Neef in het Nederlands omgedoopt tot 'Jij bent zo', scoorde hij een monsterhit in Nederland en Vlaanderen. Meteen werd de man gebombardeerd tot de nieuwe Marco Borsato, met wie hij overigens nauw samenwerkt en goed bevriend is. De opvolgers: Eén Wereld, Betekenis en Het is over werden ook grote hits in Nederland. In Vlaanderen mocht Van der Boom rekenen op flink wat airplay, maar de hitparadenoteringen bleven wat achter. Toch is hij hier graag gezien. Dat bewees hij tijdens een optreden bij vtm live bijvoorbeeld.

Behalve zanger is Van der Boom ook presentator. Zo presenteerde hij voor Call TV en was hij bij SBS te zien in het tv-programma Real TV, wat later werd omgedoopt tot Explosief. Tot 2007 sprak hij stemmen in bij de animatie-serie 'Café de Wereld', een onderdeel van 'De Wereld Draait Door'. Daar imiteerde hij stemmen van onder andere Gerard Joling. Ook zat hij in 2007 bij het cabaret van Koppen-snellers, onder leiding van Jack Spijkerman.

Als zanger bleef de grote doorbraak uit. Nadat hij eerder al een rol speelde in de theatershow Barcelona werd hij in 2004 gevraagd voor de dinnershow Novomundo. In 2006 nam hij een cd op met covers van o.a. Don't Stop Me Now (Queen) en Wonderful Tonight (Eric Clapton), in een jazz-uitvoering. In 2007 bracht hij zijn eigen versie van het nummer She's A Lady van Tom Jones uit en mocht hij tijdens diens optreden in de Heineken Music Hall het voorprogramma verzorgen.  

Artikel: Raf Van Bedts - Eurosong.be  

Bron: Eurosong
Meer artikels over NOS

DOSSIER: Toppers: de woelige weg naar het 'Eurovisiesongfestival'

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers