Jeugdserie 'SpangaS' naar de bioscoop

woensdag 19 september 2007

SpangaS, de dagelijkse jeugdserie van de NCRV op Z@pp, krijgt volgend jaar zomer een vervolg in de bioscoop. In SpangaS: de film, gaan de 10 hoofdpersonen op werkweek naar het buitenland. "De serie speelt zich af in en om de middelbare school, het Spangalis College. Voor de film willen we het verhaal rondom de personages groter maken," aldus producent Johan Nijenhuis.

"


We denken aan een week in de Ardennen. Door de spannende gebeurtenissen in de werkweek komen ze vooral zichzelf tegen. Ze moeten vechten tegen hun eigen zwaktes en hun best doen om de groep bij elkaar te houden." 

De serie SpangaS wordt dagelijks uitgezonden om 18 uur op Z@pp en richt zich op jongeren vanaf 9 jaar. "De serie loopt nu ruim twee weken op TV en uit de reacties van jongeren blijkt dat de karakters en de verhaallijnen erg aanspreken," vertelt producent Alain de Levita van NL film en TV. "De bovenbouw van de basisschool is enorm bezig met wat hen te wachten staat op 'de middelbare'. En de middelbare scholieren zelf kijken naar hun eigen leefwereld. Er zit voldoende talent bij de groep jonge acteurs om een speelfilm te kunnen dragen."

Samen met compagnon Johan Nijenhuis was hij eerder verantwoordelijk voor het succes van Zoop. Ook daar was de TV serie de start voor drie succesvolle bioscoopfilms. SpangaS: de film wordt in de zomer van 2008 in de bioscoop verwacht. De film wordt gemaakt met steun van de NCRV.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers