Jochem van Gelder presenteert nieuwe spelshow 'Kitsch of Kassa'

woensdag 4 februari 2015

Jochem van Gelder presenteert vanaf woensdag 25 maart de nieuwe spelshow Kitsch of Kassa, waarin een kandidatenkoppel de waarde moet raden van allerlei bijzondere objecten.

Het doel van het spel is om het duurste object over te houden, want de kandidaten krijgen de waarde van dat voorwerp in geld mee naar huis. De waardes van de objecten variëren van 50 tot maar liefst 50.000 euro.


In deze spannende spelshow met elementen van 'Deal or No Deal' en 'Tussen Kunst en Kitsch' speelt een kandidatenkoppel met de meest uiteenlopende objecten. Jochem van Gelder presenteert 'Kitsch of Kassa' en is erg enthousiast over het programma en met name over het brede scala aan bijzondere voorwerpen dat voorbijkomt: 'Kandidaten moeten de waarde schatten van voorwerpen zoals een auto van Elvis Presley, een schilderij uit het Rijksmuseum, de favoriete schoenen van Lionel Messi, of de jurk van Lady Gaga die ze in een videoclip draagt. Sommige voorwerpen zijn kitsch en lijken alleen heel duur en andere, eenvoudige objecten zijn juist wél een fortuin waard. Deze voorbeelden zijn uiteraard fictief, want alles is nog strikt geheim', aldus Jochem. 'Het is echt verslavend om mee te gaan raden, ook voor de mensen thuis op de bank. En dat maakt het een show voor de hele familie.'

Het kandidatenkoppel kiest aan het begin van de show één object waarvan ze denken dat dit het meeste waard is en speelt de andere objecten om de beurt weg. Tijdens de show geeft gerenommeerd veilingmeester Laurien Hessels als deskundige uitgebreide informatie over bijvoorbeeld de zeldzaamheid van het voorwerp, door wie het gebruikt is en uit welk jaar het komt. Na deze informatie kunnen ze hun gekozen voorwerp steeds inwisselen, als zij denken dat het andere voorwerp meer waard is. Het bedrag van het object dat ze aan het einde van de show overhouden, nemen ze mee naar huis. De waardes van de voorwerpen en het geldbedrag dat de kandidaten dus uiteindelijk kunnen winnen, variëren van 50 tot 50.000 euro.

'Kitsch of Kassa' is de Nederlandse versie van het succesvolle, van oorsprong Zweedse format 'Trash or Treasure' ('Bytt är bytt') van Zodiak. Opgeven voor het programma kan nog via http://www.sbs6.nl/kitschofkassa.

'Kitsch of Kassa', vanaf 21 maart om 21.30 uur bij SBS6.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers