John de Mol: ''7 Plagen' is pas echte treitershow'

zaterdag 15 april 2006

Realitygoeroe John de Mol, bedenker van 'Big Brother', is het beu te horen dat 'De Gouden Kooi' een pestprogramma zou zijn. Over twee weken start '7 Plagen', en dát is volgens de Mol een treitershow. In 'De Gouden Kooi' zullen dan weer scheidsrechters optreden om het pesten af te straffen.

'


7 Plagen' is een wedstrijd tussen twee teams van vier Belgen en vier Nederlanders. De twee teams kunnen elkaar plagen opleggen, en wie als eerste opgeeft, verliest. De Mol vergelijkt het met een studentenontgroening. 'De gein zit hem in de plagen. Die stapelen op en duren de rest van het programma. Bij de eerste wedstrijd heeft een team het acht dagen volgehouden en 27 plagen tegelijk ondergaan. De tweede wedstrijd, waarin vier Nederlandse meiden tegen vier Belgische mannen staan, duurt al 28 plagen en ze geven nog niet op.'

De plagen zijn erg studentikoos. Wat dacht je bijvoorbeeld van meisjes die zes uur lang moeten strippen? Of vastgebonden opdrachten vervullen? Of enkel nog maar mogen spreken door een megafoon. Ter verhoging van de feestvreugde zijn vier poepende en pissende biggen in het huis gelaten, de temperatuur wordt intussen op een constante 35 graden gehouden, niemand mag nog zelf eten, maar moet worden gevoederd... En ga zo maar door.

Zullen de politici in Den Haag niet steigeren? Volgens de Mol is er geen vuiltje aan de lucht. 'Er is een programma op tv waarin ouders wordt geleerd hoe ze hun seksleven kunnen verbeteren. De posities werden laatst geoefend, terwijl twee kinderen van zes jaar aan het bed stonden te kijken. Dát vind ik stuitend.', aldus 'moraalridder' de Mol.

'7 Plagen' is een co-productie tussen Nederland en België en zal daar worden uitgezonden door de commerciële zender KANAALTWEE. Wat hen betreft is er nog geen definitieve startdatum gekend. Elke Van Elderen en Winston Gerschtanowitz zullen het programma presenteren.

Bron: De Telegraaf

DOSSIER: De weg naar Talpa

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers