John de Mol geeft op: Tien naar RTL Nederland

zondag 18 maart 2007

De kogel lijkt door de kerk. Volgens De Telegraaf zijn de onderhandelingen tussen John de Mol en RTL Nederland zo goed als afgerond. Tien lijkt niet langer alleen overeind te blijven, maar gaat op in RTL Nederland. Hiermee ziet John de Mol ook zijn tweede televisie-avontuur grandioos floppen.

Volgens interne bronnen moeten beide partijen enkel nog de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten. De hoofdlijnen van de nieuwe overeenkomst zijn wel afgerond. Bij RTL houdt men ondertussen de lippen op elkaar. Fons van Westerloo verklaart wel dat er geruime tijd is gesproken en verwacht 'dat binnen enkele dagen beide bedrijven mededelingen kunnen doen over een op handen zijnde deal'.

John de Mol bevestigt op zijn beurt de gesprekken, maar ontkent een mogelijke deal met RTL.

Hoe de grote lijnen van het contract eruit zien, is nog niet bekend. Volgens insiders verhuist de Eredivisie naar RTL 4 en zullen ook de andere succesnummers van Tien verspreid worden over de verschillende zenders. Ook is er nog grote onduidelijkheid hoe het nu verder moet met het personeel van Tien. 

Het contract tussen beide enders moeten nog wel goedgekeurd worden door de Duitse Bertelsmann AG, eigenaar van RTL Nederland. Ook de Nederlandse Mededinginsautoriteit moet de nieuwe situatie onder de loep houden.  

Voor John de Mol is het zijn twee mislukte tv-avontuur. In 1996 zag hij ook al de sportzender Sport 7 mislukken. Als aandeelhouder en oprichter spatte de droom toen al na enkele maanden uit elkaar.

Met Talpa/Tien heeft de Mol het langer kunnen rekken. Vele tientallen miljoenen euro's later lijkt hij dan toch de handdoek in de ring te gooien. Ondanks het lange rijtje sterren als Beau van Ervan Dorens, Linda de Mol, Caroline Tensen, Barend & Van Dorp, Bridget Maasland, Jack Spijkerman, Gordon en Gerard Joling mislukte Tien. De kijkcijfers wilden maar niet omhoog. Eén lichtpuntje in alle duisternis. Tien scoorde wel met fictie van eigen bodem. 'Gooische Vrouwen', 'Van Speijk' en (straks ook) 'Voetbalvrouwen' werden opgemerkt door de kijker.

Bron: telegraaf.nl

DOSSIER: De weg naar Talpa

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers