John de Mol heeft vertrouwen in 'Utopia'

zondag 5 januari 2014

Maandag start op SBS 6 'Utopia', het nieuwe programma van John de Mol. 'Utopia moet minimaal 10 procent marktaandeel halen, anders is het volledig mislukt'.

Op 31 december hebben vijftien mensen zich vrijwillig laten opsluiten op een stuk grond met wat dieren, een loods, een stuk akkerland en twee losse stroomdraadjes. De deelnemers bouwen een jaar lang zelf aan een compleet nieuwe gemeenschap. In 'Utopia' zijn er geen regels, geen wetten en geen machtsverhoudingen.


'We geven het programma zeker 3 maanden de kans. Als het begint met 1,5 miljoen kijkers en daarvan blijven er 800.000 over, dan ben ik heel tevreden', dat zegt John de Mol in het AD. 'Ik ontkracht de stelling dat als dit niet lukt, SBS wel kan sluiten. Dit is een van de vele pogingen om stapje voor stapje beter te worden in de vooravond. In primetime doen we het niet eens zo slecht. Het blijft een kwestie van geduld. Misschien komt het succes straks uit totaal onverwachte hoek', aldus de Mol.

Voor een flop is John de Mol niet bang. 'Als 'Utopia' mislukt, is dat geen blamage. Dat zou betekenen dat je iets doms hebt gedaan. Geen enkel probleem als het niet lukt. Leg mijn kop maar op een blok en hak hem eraf. Veel plezier!'

Vanuit het buitenland is er nu al interesse voor 'Utopia'. 'Er is nieuwsgierigheid, maar als het een succes is, kan het al na 2 weken gebeuren. Er staan al bezoeken gepland van Duitsers, Amerikanen, Spanjaarden en de Fransen zijn al geweest. Maar de Mol heeft er wel alle vertrouwen in: 'Mijn buikgevoel zegt dat dit moet kunnen lukken.'

Bron: metronieuws.nl

DOSSIER: 'Utopia' (SBS 6)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers