John de Mol kondigt maatregelen aan: 'Ontslagen zijn onvermijdelijk'

donderdag 19 maart 2020

Talpa Network zit in woelig water. De coronacrisis hakt in op het mediabedrijf van John de Mol. De topman kondigt dan ook draconische maatregelen aan. Dat liet hij weten in een persoonlijke mail aan zijn werknemers, aldus de Telegraaf.

In de e-mail schrijft de Mol dat hij in zijn veertig jaar als ondernemer nog nooit een crisis heeft meegemaakt van deze omvang en met deze enorme impact. 'Alles wat we tot nu toe beschouwden als 'normaal' wordt anders', aldus John de Mol. Een woordvoerder van Talpa Networks bevestigde ook de authenticiteit van de e-mail aan De Telegraaf.

Ontslagen bij Talpa Network, het moederbedrijf van SBS 6, Net5 en radio 538, zijn onvermijdelijk. Het bedrijf wil op korte termijn duidelijkheid brengen over de gevolgen voor de werkgelegenheid.

Door de coronacrisis trekken heel wat bedrijven hun advertentiebudgetten terug. Dit is nefast voor de radio-en tv-zenders van Talpa Network. Naast dit verlies van inkomsten moeten ook heel wat tv-programma's stopgezet of uitgesteld worden. Zo kan de gloednieuwe talentenjacht 'We Want More' niet opgestart worden. Ook de dagelijkse talkshow 'Patty & Gordon' wordt uitgesteld naar het najaar. En door het annuleren van het EK gaat een maand 'Veronica Inside' op de schop. De populaire voetbalshow zou tijdens de EK-maand normaal dagelijks op het scherm komen.

Talpa Networks is het eerste van vele (media-)bedrijven die moeten ingrijpen door de coronacrisis. Heel waarschijnlijk volgen er nog anderen.


Bron: De Telegraaf


Lees ook:
Luistercijfers: zeer geslaagd 2019 voor Talpa Network Radio
Gezamenlijk marktaandeel radiozenders Talpa Network hoger dan ooit
Succesvol jaar voor Talpa Network in radio en muziekstreaming

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers