John de Mol koopt extra aandelen bij Britse tv-producent

donderdag 27 april 2006

John de Mol doet goede zaken, hij bezit momenteel voor 11% aandelen bij de Britse tv-producent RDF. In februari was dat nog maar 4%, dat is dus een enorme stijging. Over de redenen van deze investering wil de Mol nog niet veel commentaar kwijt.

I


n februari meldde de Mol voor het eerst zijn belang in RDF. Deze Britse producent is bekend van onder meer Wife Swap, een reality-programma dat beter bekend is als 'Jouw vrouw, mijn vrouw'. 

John de Mol heeft nu 11% van de aandelen in de Britse tv-producent RDF Media Group. Met zijn investeringsbedrijf Talpa kocht hij voor 3.96 miljoen aandelen bij. Dit nieuws werd woensdag gemeld bij de Britse beurstoezichthouder FSA.

RDF stond woensdag in Londen op de beurs genoteerd rond 2.30 pond. De uitbreiding van het aandelenpakket werd op basis van die aandelenkoers berekend, men kwam uit op ongeveer 13 miljoen euro.

Een woordvoerder meldde dat enkele financiŽle redenen aan de basis van de uitbreiding in RDF zouden liggen, maar de Mol weigerde meer details te geven over de investeringsplannen.

Bron: DVHN

DOSSIER: De weg naar Talpa

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers