John de Mol weer 'omroepman van het jaar'

zaterdag 21 januari 2006

Voor de tweede keer in zijn carriere krijgt de baas van Talpa, John de Mol (50), een trofee als 'omroepman van het jaar'. De eerste keer won hij die in 1999 wegens het succes van 'Big Brother'. De prijs wordt jaarlijks toegekend door het vakblad Broadcast Magazine.

2


005 was onmiskenbaar het jaar van John de Mol. De Nederlandse mediamagnaat bouwde zijn omroepbedrijf steviger uit dan ooit. Talpa Media verkocht het voorbije jaar Noordzee FM aan de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) dat er Q-Music van maakte. Televisiezender Talpa begon met uitzendingen via het kanaal van kinderzender Nickelodeon en dé populairste commerciële radio van Nederland, Radio 538, kwam ook terecht in de portefeuille van de Mol.

De jury loofde de Mol vooral om zijn recent gestartte televisiezender. Er werd niet ontkend dat nog altijd een pak programma's onder de verwachtingen scoren, maar daar staat tegenover dat Talpa erg veel dramareeksen durft uit te zenden en zo het genre een nieuwe impuls heeft gegeven.

Bron: Clubmetro.nl

TIP: een interessant interview met John de Mol aan de vooravond van Talpa (augustus 2005) vind je hier.

DOSSIER: De weg naar Talpa

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers