Johnny de Mol biedt probleemgezinnen laatste strohalm in 'Family Island'

maandag 8 augustus 2016

Vier gezinnen, ver weg van de dagelijkse realiteit op een klein tropisch eiland. Dat is de setting van het nieuwe RTL4 programma 'Family Island'. Het lijkt idyllisch, maar de werkelijkheid is volstrekt anders. De gezinnen hebben één ding gemeen: al jaren worden ze verscheurd door bijna onoplosbare problemen met een onhandelbare tiener.

Kleine discussies ontaarden in de grootste ruzies en de kinderen stelen en liegen over van alles. Sommige kinderen zijn ronduit agressief naar hun ouders en broertjes of zusjes. Ze zijn ten einde raad, alle hulpstations zijn al gepasseerd. Uithuisplaatsing van de tiener lijkt soms de enige oplossing. Vanaf maandag 5 september neemt Johnny de Mol deze gezinnen mee naar het eiland Pulau Macan in Indonesië, met maar één doel: de negatieve spiraal doorbreken zodat alle gezinsleden weer normaal met elkaar onder een dak kunnen leven. In harmonie en met wederzijds respect.

De vier gezinnen betrekken op ‘Family Island’ ieder hun eigen simpele hutje aan de waterkant. Telefoons en tablets moeten de gezinsleden inleveren zodat ze zich helemaal op elkaar kunnen richten en geen afleiding hebben. Gedurende een aantal weken zijn de gezinsleden op zichzelf, maar vooral op elkaar aangewezen. Ze moeten wel, want ze zitten immers op een eiland, en kunnen geen kant op. Johnny is als presentator van begin tot eind betrokken bij de gezinnen. Hij werkt hierbij samen met twee coaches die hem helpen het gedrag van de deelnemers te veranderen.

'Family Island', vanaf  maandag 5 september om 20.30 uur bij RTL 4.


DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier
RTL4

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers